Φορτηγό πλοίο τοπικών πλόων το τελευταίο θύμα πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας

Ένα μικρό φορτηγό πλοίο είναι το τελευταίο πλοίο που έπεσε θύμα πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας με πέντε Αφρικανούς από το πλήρωμα να έχουν απαχθεί.

Το Cap Saint Georges, ένα σκάφος 700 DWT, που κατασκευάστηκε το 1973 είχε αναχωρήσει από το Καμερούν προς το λιμάνι στο Τόγκο, σύμφωνα με το Praesidium International όταν συνέβη η επίθεση.

Στις 10 Δεκεμβρίου, άγνωστος αριθμός δραστών έφτασε στο πλοίο  ενώ το αυτό βρισκόταν  περίπου 50 έως 60 μίλια από τη Νιγηρία. Το Cap Saint Georges συνέχισε αργότερα στη Λομέ όπου έφτασε στις 13 Δεκεμβρίου και ανέφερε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την Dryad Global, αυτή είναι η εικοστή έκτη επιτυχημένη απαγωγή με συνολικά 130 άτομα να έχουν απαχθεί το 2020 και ουσιαστική αύξηση των περιστατικών στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες

Με τέσσερις επιθέσεις και τρεις επιβιβάσεις τις τελευταίες δυο εβδομάδες, η απαγωγή του πληρώματος του Cap Saint Georges σηματοδοτεί το όγδοο συμβάν τον Δεκέμβριο και την μόνη επιτυχημένη απαγωγή.

Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε μικρότερο σκάφος από ότι γίνεται συνήθως δίνει την εντύπωση ότι οι πειρατές που λειτουργούσαν στην περιοχή γίνονται πιο απελπισμένοι και πλησιάζουν πια ένα ευρύτερο φάσμα στόχων.

 

Διαβάστε ακόμα