Συμβαίνει και στις ΗΠΑ: Τραγική ανατροπή σκάφους διακίνησης μεταναστών

tragiki_anatropi_skafous_diakinisis_metanastwn_

Το Λιμενικό των ΗΠΑ διέκοψε τις προσπάθειες αναζήτησης του τελευταίου ατόμου που αγνοείται μετά την ανατροπή ενός σκάφους μήκους 7 μέτρων, 75 μίλια βορειοανατολικά από το West Palm Beach της Φλόριντα.

Το περιστατικό αναφέρθηκε από το πλήρωμα του ναυτικού πλοίου Zeeland, την Πέμπτη. Το πλήρωμα ανέφερε ότι είδε το ανατραμμένο σκάφος με εφτά παράνομους μετανάστες στην κορυφή του κύτους. Το Zeeland διέσωσε τα επτά άτομα και ανέσυρε από τη θάλασσα τρία πτώματα. Ένα τέταρτο άτομο βρέθηκε αργότερα και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.

“Η παράνομη μετανάστευση είναι ριψοκίνδυνη και επικίνδυνη. Όποιος μπαίνει σε ένα σκάφος που επιχειρεί να εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ κινδυνεύει να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς ή θάνατο», δήλωσε ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος της περιοχής Brendan McPherson., εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους φίλους των νεκρών.

Σύμφωνα με τις αρχές, η βάρκα μετέφερε τουλάχιστον 12 άτομα και τα πληρώματα αναζήτησης και διάσωσης ερεύνησαν συνολικά 806 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι επτά επιζώντες, άγνωστων στοιχείων, θα κρατηθούν σε ένα πλοίο του Λιμενικού για μερικές ημέρες, ενώ θα ερωτηθούν για το τραγικό συμβάν από συνοριοφύλακες, οι οποίοι και θα αποφασίσουν αν θα τους επαναπροωθήσουν στη χώρα καταγωγής τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού.

Πολλοί μετανάστες από την Αϊτή, την Κούβα και άλλες χώρες της Καραϊβικής συχνά περνούν από τις Μπαχάμες για να φτάσουν στην ακτή της Φλόριντα, συνήθως με υπερφορτωμένα και μη αξιόπλοα σκάφη.

Το Μαϊάμι βρίσκεται περισσότερο από 600 μίλια μακριά από τη βόρεια ακτή της Αϊτής, όπου τέτοια ταξίδια συχνά αρχίζουν.

Διαβάστε ακόμα