Πειραιάς
21°C

Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 – Νεκρή 40χρονη αθλήτρια

Δημοσιεύθηκε στις

09/07/2024

από

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Κάσου, όταν μια 40χρονη Γαλλίδα αθλήτρια που συμμετείχε στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 έχασε τη ζωή της, πέφτοντας από το σκάφος στο οποίο επέβαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού.

Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου.

Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
21°C