Τραγωδία στη Νιγηρία: 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ανατροπή πλοίου

Μία τραγωδία εξελίχθηκε στη Νιγηρία όταν υπερφορτωμένο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 76 άνθρωποι.

Το σκάφος έπλεε στα φουσκωμένα νερά του ποταμού Νίγηρα όταν ανατράπηκε. Το δυστύχημα έγινε στις 9 Οκτώβριου στην πολιτεία της Anambra.

Το γραφείο του Προέδρου της Νιγηρίας Μπουχάρι είπε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν τον αριθμό των 76 νεκρών.

Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να προσφέρουν άμεση ανακούφιση στις οικογένειες των θυμάτων. Πρόσθεσε ότι προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών αυτών που έχασαν τη ζωή τους, για την ασφάλεια όλων και την ευημερία των κοντινών και αγαπημένων προσώπων των θυμάτων.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν ότι η άνοδος της στάθμης του νερού δυσκόλευε την επιχείρηση διάσωσης. Η στάθμη του νερού είναι υψηλή και επικίνδυνη για την εκτέλεση μίας ομαλής επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο Thickman Tanimu, ο συντονιστής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης στο νοτιοανατολικό τομέα.

Το δυστύχημα έχει σοκάρει την κυβέρνηση και τον λαό της πολιτείας Anambra. Τα ατυχήματα με σκάφη είναι πολύ συχνά στη Νιγηρία λόγω της υπερφόρτωσης τους, της κακής συντήρησης, της υπερβολικής ταχύτητας και της παραβίασης των κανόνων ναυσιπλοΐας.

Από την αρχή της περιόδου των βροχών, αρκετές περιοχές της χώρας της Δυτικής Αφρικής που περιλαμβάνουν περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

Πάνω από 300 έχουν σκοτωθεί και περίπου 100.000 έμειναν άστεγοι, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμα