Η Transas Hellas εξοπλίζει την ναυτιλιακή εταιρεία Μινέρβα με ECDIS τα οποία αναμένετε να αντικαταστήσουν τους χάρτες

Σε συμφωνία για τον εξοπλισμό των πλοίων της προχώρησε η Minerva Marine Inc με την Transas Hellas.

Στόχος της Minerva Marine Inc είναι να μειώσει (η να καταργήσει) την χρήση των παραδοσιακών ναυτικών χαρτών και να τους αντικαταστήσει με ECDIS. Ήδη 5 πλοία του στόλου έχουν αρχίσει την μετάβαση από την ναυσιπλοΐα με χάρτινους χάρτες σε αυτήν με τους ψηφιακούς του ECDIS.
H Minerva Marine Inc θα εφαρμόσει επίσης το δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης του στόλου της, σε πραγματικό χρόνο, μέσο της Transas FleetManage, κάτι το οποίο αναμένετε να συγκεντρώνει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τα καράβια της.

Όπως δήλωσε ο Σταμούδης Δημήτριος (Minerva safety & quality manager): “έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε μπροστά, παρά την αργή διαδικασία που παρατηρείτε στην εφαρμογή του ECDIS τα τελευταία χρόνια. Θεωρούμε ότι η ναυσιπλοΐα χωρίς τους παραδοσιακούς χάρτες είναι μια τεράστια αλλαγή γι’αυτό έχουμε αναπτύξει μία λεπτομερείς διαδικασία διαχείρισης η οποία θα βοηθήσει τους πλοίαρχους και τους αξιωματικούς να εξοικειωθούν με τις νέες απαιτήσεις και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού εξοπλισμού πριν την αποκλειστική μετάβαση σε αυτόν. Στόχος μας είναι η μέγιστη ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα.”

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα