Τραυματισμός εργαζόμενου στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για τον τραυματισμό 47χρονου εργαζόμενου, κατά τη διάρκεια εργασίας του σε προβλήτα της εγκατάστασης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά.

Ειδικότερα, κατά δήλωση του ανωτέρω, κατά την μεταφορά μεταλλικών μπαρών, εγκλώβισε το κάτω άκρο του σε κενό σημείο επί του καταστρώματος πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Άμεσα, ο 47χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά αναφορικά με το ατύχημα:

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΚΡΑ ΛΙΣΤΑ

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ COSCO- DPORT
Νέο εργατικό ατύχημα συνέβη το Σάββατο 28 Γενάρη στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ και πιο συγκεκριμένα σε συνάδελφο που εργαζόταν επί του πλοίου Cma cgm La peace. Ένα ακόμη όνομα προστίθεται στη μακρά λίστα συναδέλφων που έχουν κτυπήσει, που έχουν σακατευτεί εν ώρα εργασίας στο πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, που σφύζει από κέρδη.
Το νέο αυτό εργατικό ατύχημα δεν είναι αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας» ή της ατομικής ευθύνης ή απροσεξίας του κάθε λιμενεργάτη.
Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, είναι αποτέλεσμα της ουσιαστικής απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας μπροστά στην ανάγκη να βγουν γρήγορα τα κουτάκια τους και να βγάλουν γρήγορα τα δικά τους κέρδη.
Ήδη προετοιμάζουν, εργοδοσία και τσιράκια της, να πετάξουν το «μπαλάκι» της ευθύνης στον συνάδελφο και να αποποιηθούν τις ευθύνες που βαραίνουν τους εφοπλιστές, την COSCO – DPORΤ.
Ως σωματείο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει ως μέτρο να γίνεται έλεγχος πριν την εκτέλεση λιμενεργατικής εργασίας ώστε να υπάρχει ασφαλής εκτέλεση της εργασίας.
Σε ένα λιμάνι που συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς για τους λιμενεργάτες να μη εφαρμόζονται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ). Μια εργασίας που καθημερινά εκτιθόμαστε κινδύνους που οφείλονται από την απουσία μέτρων για τη προστασία της Ασφάλειας και της Υγείας μας, που εκτιθόμαστε σε ακραίες καιρικές συνθήκες, που «φτύνουμε αίμα» για να μη πέσει η «παραγωγικότητα» της COSCO-DPORT.
Πρώτο μέλημα μας είναι να γυρνάμε σώοι και αρτιμελείς στις οικογένειες και τα παιδιά μας.
Πρώτο μέλημα μας είναι να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας, να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής.
Με όπλο μας την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας, θα επιβάλλουμε τους όρους που διασφαλίζουν τις ζωές μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραμένουμε σε επιφυλακή και να μην εκτελούν εργασίες σε συνθήκες που μπορεί να προκληθεί με αιτία της εργοδοσίας και των εφοπλιστών νέο εργατικό ατύχημα.

Διαβάστε ακόμα