«Τσουνάμι» αντίδρασης από τους Χιώτες ναυτικούς [video]

tsounami_antidrasewn_xiwtes_nautikoi_

Με καθολική συμμετοχή των ναυτικών της Χίου, η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο Χίου η Παγχιακή Γενική Συνέλευση των ναυτεργατικών σωματείου του νησιού.

Με τη συζήτηση να περιστρέφεται στην έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τη μείωση μισθών και συντάξεων απόμαχοι και εν ενεργεία ναυτικοί επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να σταθούν απέναντι από τις πολιτικές δυνάμεις που όπως είπαν «κατέστρεψαν τον πλέον ανθοφόρο κλάδο της ελληνικής οικονομίας».

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, πλαισιωμένος από εκπροσώπους των Σωματείων Βροντάδου, Συκιάδας και Λαγκάδας ανακοίνωσε ότι όλα τα σωματεία θα καθιερώσουν πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης ανά εξάμηνο ενώ ανέφερε ότι οι Χιώτες ναυτικοί βρίσκονται σε συνεργασία με αντίστοιχα σωματεία της Κεφαλονιάς, του Πειραιά, του Βόλου αλλά και άλλων περιοχών προκειμένου οι δράσεις να συντονίζονται μαζικά και να έχουν αποδέκτη το Υπ. Ναυτιλίας.

Στη Γενική Συνέλευση το παρόν έδωσαν η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Ιφ. Τόπακα που μίλησε για τις αλλαγές στο σύστημα υγείας που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και ο Ιατρός Αν. Μιχαηλίδης που ανέπτυξε το θέμα των ασθενειών που συχνά εκδηλώνονται σε ναυτικούς ως απόρροια του στρεσογόνου επαγγέλματος.

politischios.gr

Διαβάστε ακόμα