Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου: Υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς

upodoxi_protou_krouazieroploiou_tis_xronias

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς, που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, εν ονόματι “Costa Deliziosa”, υποδέχθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στην εκδήλωση υποδοχής στο Σταθμό Κρουαζιέρας, όπου είχε προσδέσει το “Costa Deliziosa”,παρευρέθησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, Γιώργος Ανωμερίτης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Μπαντιάς και ο Γ.Γ. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Θανάσης Χριστόπουλος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού αντάλλαξε ευχές με τον καπετάνιο του πλοίου, Ιταλό πλοίαρχο,cpt.GiacomoLongo, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κρουαζιερόπλοιου, όπου συνομίλησε με το πλήρωμα, καθώς και επιβάτες του πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κρουαζιερόπλοιο “Costa Deliziosa”, είναι μήκους 294 μ, αποτελείται από 13 καταστρώματα, απασχολεί μόνιμο πλήρωμα 1050 άτομα και μετέφερε στην Αθήνα 2.890 τουρίστες.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου δήλωσε:

«Υποδεχθήκαμε το πρώτο Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά, για το 2014. Ο τομέας της Κρουαζιέρας είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικός. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει μία πολύ μεγάλη αύξηση στον τομέα αυτό. Και ελπίζουμε η φετινή χρονιά να αποδείξει ακριβώς αυτή τη δυναμική που έχει ο τομέας της Κρουαζιέρας για τη χώρα μας. Τόσο στον Πειραιά όσο και στα άλλα λιμάνια δύο πράγματα θέλουμε να πετύχουμε. Πρώτον τα πλοία και οι επιβάτες να λειτουργούν σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας και δεύτερον να προσφέρουμε πολλαπλές υπηρεσίες στα εκατομμύρια των επισκεπτών που επιλέγουν τα ελληνικά λιμάνια και τους ελληνικούς προορισμούς για τις διακοπές τους. Η χώρα επενδύει στον τουρισμό, επενδύει στην Κρουαζιέρα για την ανάπτυξή της, επενδύει στη Ναυτιλία, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από το «άνοιγμά» μας στη θάλασσα μπορούμε να δούμε μέρες ανάκαμψης. Παράλληλα, έχουμε εγκρίνει ήδη, την επέκταση του λιμανιού του Πειραιά, με τρείς θέσεις για πολύ μεγάλα Κρουαζιερόπλοια. Αυτή είναι μια επένδυση 110.000.000 ευρώ η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Και βεβαίως, βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλες τις μεγάλες εταιρείες Κρουαζιέρας, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες homeporting, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και σε άλλα λιμάνια της χώρας».

Δείτε το φωτογραφικό υλικό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του λιμενικού www.hcg.gr

Διαβάστε ακόμα