«Υπονόμευση της ελευθερίας του τύπου από την κυβέρνηση»

penen_nautilia_aktoploia_

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Ε.Ν. καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την εισαγγελική παρέμβαση και την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου η οποία κατά τις εισαγγελικές αρχές διέπραξε το «έγκλημα» της δημοσιοποίησης στο «Πειρατικό Ρεπορτάζ» του ΦΕΚ στο οποίο μπορεί να έχουν πρόσβαση και τα 11.000.000 των Ελλήνων αναφορικά με τα καθήκοντα των βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι συμμετέχουν στην φύλαξη ευαίσθητων χώρων μαζί με την αστυνομία!!!!

Αυτό είναι το υποτιθέμενο διαβαθμισμένο και απόρρητο έγγραφο για το οποίο κινήθηκε η δίωξη σε βάρος της παραπάνω δημοσιογράφου. Πρόκειται για απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που αντιστέκεται, αποκαλύπτει και καταγγέλλει από το δημοσιογραφικό μετερίζι την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις μεθοδευμένες προσπάθειες υπονόμευσης της ελευθερίας του Τύπου και το δικαίωμα της πληροφόρησης του ελληνικού λαού.

Η προσπάθεια φίμωσης και περιορισμού της δημοσιογραφικής έρευνας δεν πρόκειται να περάσει.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Πόπη Χριστοδουλίδου.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                                                                 Κροκίδης Νικόλαος

Διαβάστε ακόμα