Υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων: Οι Κινέζοι ναυτικοί θα ξεπεράσουν σύντομα σε αριθμό τους Φιλιππινέζους

Ο υπουργός Εξωτερικών Teodoro Locsin Jr. προειδοποίησε ότι οι Κινέζοι ναυτικοί θα ξεπεράσουν σύντομα τους Φιλιππινέζους ναυτικούς σε αριθμό καθώς η ανάπτυξη των Κινέζων ναυτικών σε πλοία που δεν φέρουν σημαία Κίνα αυξήθηκε ραγδαία το 2020.

Ο Locsin εξέφρασε τις ανησυχίες του μετά τις αναφορές ότι περισσότεροι από 120.000 Κινέζοι ναυτικοί εργάζονταν σε εμπορικά πλοία πέρυσι.

Ο υπουργός έγραψε στο Twitter ότι «σύντομα θα περάσουν τους ναυτικούς των Φιλιππίνων σε αριθμό. Γιατί πρέπει να διορθώσουμε και να δούμε τι πάει λάθος με τις ναυτικές σχολές μας».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων θα πρέπει να απαγορεύει σε οποιονδήποτε στην κυβέρνηση να λειτουργεί ναυτικές σχολές στη χώρα.

Η ζήτηση για Κινέζους ναυτικούς αυξήθηκε πέρυσι λόγω των δυσκολιών στις αλλαγές πληρωμάτων λόγω της πανδημίας Covid-19. Οι Κινέζοι ναυτικοί κυρίως επανδρώσαν νεόκτιστα πλοία που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία της Κίνας, αφού υπήρξαν δυσκολίες και απαγορεύσεις για να επανδρωθούν από ναυτικούς άλλων εθνικοτήτων.

Συνολικά, ο αριθμός των εγγεγραμμένων Κινέζων ναυτικών ήταν 1.716.866 ως το τέλος του 2020, αύξηση 3,5% ετησίως, συμπεριλαμβανομένων 258.896 γυναικών ναυτικών, σύμφωνα με έκθεση που εξέδωσε η κινεζική διοίκηση.

«Είναι ένα νέο υψηλό ρεκόρ για την Κίνα να στείλει περισσότερους από 120.000 ναυτικούς σε άλλες χώρες πέρυσι, μια σημαντική ανακάλυψη για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Cao Desheng, διευθυντής της κινέζικης υπηρεσίας για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, «επί του παρόντος, η Κίνα έχει την μεγαλύτερη δεξαμενή ναυτικών στον κόσμο»

Διαβάστε ακόμα