Θέλουν υποχρεωτική φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών!

nautilia_forologish_ellhnwn_efoplistwn

Να κάνει νόμο την εθελοντική προσφορά-φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών μελετά το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει υποχρεωτικά τα λεφτά που έχουν τάξει ότι θα δώσουν οι επιχειρηματίες της θάλασσας. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν ετησίως 140 εκατ. ευρώ για τις χρονιές 2014-2016. Όταν μπήκαν οι υπογραφές στα μέσα του περασμένου Ιουλίου μεταξύ του πρωθυπουργού και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανακοινώθηκε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί με χρονικό ορίζοντα τριετίας.

«Έτσι μας είπαν και αυτό ξέρουμε. Ωστόσο ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», είπε Έλληνας εφοπλιστής σε ναυτιλιακό πηγαδάκι, στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης, όπως σημειώνει το newmoney, φουντώνοντας τα σενάρια. Περίπου 600 είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν έδρα στην Ελλάδα και πρέπει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του φορολογικού εθελοντισμού με τίτλο «Σύμφωνο Οικειοθελούς Προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο».

Οι περισσότερες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), όχι όμως όλες. Με προσωπικές ενέργειες του προέδρου της ΕΕΕ, κ. Θεόδωρου Βενιάμη, ο αριθμός τους αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα υπό τον φόβο και της «μόνιμης εθελοντικής φορολόγησης». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΕΕ έχει συνεχείς επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Διαβάστε ακόμα