ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή αυτόνομου ελλιμενισμού πλοίου!

Η Mitsui E&S Shipbuilding Co., Ltd. (MES-S), Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL), το Πανεπιστήμιο Ναυτικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Τόκιο (TUMST), το Akishima Laboratories (Mitsui Zosen) Inc. και MOL Ferry Co., Ltd. ανακοίνωσε την επιτυχημένη δοκιμή του αυτόνομου ελλιμενισμού πλοίου σε πραγματικές συνθήκες στο λιμάνι Oarai. Στο δοκιμαστικό χρησιμοποιήθηκε το οχηματαγωγό πλοίο Sunflower Shiretoko που ανήκει στην MOL Ferry.

Αυτό το δοκιμαστικό είναι το πρώτο παγκοσμίως λόγω του ότι χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο οχηματαγωγό πλοίο και κατά δεύτερο ότι ο ελλιμενισμός έγινε σε πραγματική προβλήτα.

Η ομάδα του έργου ανέπτυξε το σχέδιο λειτουργίας του πλοίου, τον οδηγό λειτουργίας, τα κριτήρια ακύρωσης της δοκιμής ενώ χρησιμοποίησε προσομοιώσεις για τη διεξοδική αξιολόγηση της ασφάλειας υπό διάφορες συνθήκες. Επιπλέον, η ομάδα διεξήγαγε τη δοκιμή επίδειξης και επαλήθευση της ασφάλειας στο πλοίο σε λειτουργία με αυτόνομο ελλιμενισμό σε μια εικονική προβλήτα η οποία προβάλλεται στο νερό.

Αξιοποιώντας τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμαστικής επίδειξης, η ομάδα του project θα πραγματοποιήσει δοκιμές επίδειξης αυτόματου ελλιμενισμού αλλά και απομάκρυνσης από την προβλήτα σε πραγματικές συνθήκες και με άλλους τύπους πλοίων, με σκοπό την ανάπτυξη μιας εξαιρετικά ευέλικτης τεχνολογίας.

Η MES-S, η MOL, η TUMST, η Akishima Laboratories (Mitsui Zosen) και η MOL Ferry προσπαθούν συνεχώς να διασφαλίζουν ασφαλή, αξιόπιστη θαλάσσια κυκλοφορία μειώνοντας τον φόρτο εργασίας των ναυτικών μέσω δραστηριοτήτων για την πραγματοποίηση αυτόνομων λειτουργιών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του έργου επίδειξης αυτόματου ελλιμενισμού.

Διαβάστε ακόμα