Βίντεο: Διάσωση έξι ατόμων από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ εν μέσω κακοκαιρίας

Αεροσκάφη της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ από τρεις διαφορετικούς σταθμούς έσωσαν έξι άτομα από ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος 24 μέτρων το Σάββατο και ενώ βρισκόταν περίπου 80 μίλια δυτικά της Crescent City της Καλιφόρνια.

Ο Τομέας της Ακτοφυλακής Humboldt Bay έλαβε μια κλήση κινδύνου μέσω του VHF στις 1545 τοπική ώρα από το πλήρωμα του γιοτ Barlovento, το οποίο ανέφερε ότι το σκάφος ήταν ακυβέρνητο, είχε εισροή υδάτων, ενώ υπήρχε ένα άτομο με τραυματισμό στο κεφάλι και στο χέρι. Η κατάσταση ήταν επείγουσα, καθώς οι καιρικές συνθήκες στο σημείο ήταν άσχημες, με ανέμους 60 μίλια την ώρα και κύματα ύψους 6 μέτρων.

Αμέσως στάλθηκε αεροσκάφος από το Αεροδρόμιο του Σακραμέντο για να παρακολουθήσουν το σημείο, ενώ στάλθηκε και ένα ελικόπτερο Sector Humboldt Bay Dolphin.

Το ελικόπτερο έφτασε στο σημείο, ανύψωσε τον τραυματία από το ιστιοπλοϊκοί και τον μετέφερε σε τοπικές ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στον κόλπο Humboldt.

Με την κατάσταση να κρίνεται επείγουσα ζητήθηκε η υποστήριξη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου North Bend Dolphin.

Το πλήρωμα του Sector Humboldt Bay Dolphin επέστρεψε στο σημείο και ανύψωσε τρία άτομα από το Barlovento. Το πλήρωμα του ελικόπτερο North Bend Dolphin έφτασε αργότερα και ανύψωσε τα υπόλοιπα δύο άτομα. Όλοι οι επιζώντες μεταφέρθηκαν στον κόλπο Sector Humboldt.

«Αυτή η υπόθεση ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας επιτυχημένης προσπάθειας πολλαπλών μονάδων», δήλωσε ο υπολοχαγός Ryan O’Neill, διοικητής αεροσκαφών των Dolphin στο Sector Humboldt Bay. «Ο προσεκτικός συντονισμός μεταξύ των δύο ελικοπτέρων με την υποστήριξη του C-27 μας επέτρεψε να σώσουμε και τους έξι ανθρώπους».

Το Barlovento παρέμεινε εγκαταλελειμμένο να επιπλέει και εξέδωσαν μια προειδοποίηση προς ναυτιλομένους σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα.

Διαβάστε ακόμα