Βίντεο-σοκ από την ανατροπή σκάφους γεμάτου μετανάστες στη Λιβύη (video)

Το ιταλικό ναυτικό δημοσιοποίησε ένα βίντεο που καταγράφει τις δραματικές στιγμές της ανατροπής ενός αλιευτικού σκάφους που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Το τραγικό αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν ο θάνατος εφτά ανθρώπων, ενώ 562 διασώθηκαν από το περιπολικό σκάφος Bettica και τη φρεγάτα Bergamini του Ιταλικού Ναυτικού, που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το Bettica είχε προηγουμένως προσπαθήσει να μοιράσει σωσίβια, μιας και φαινόταν ότι το σκάφος μετέφερε πολυάριθμους επιβάτες και αντιμετώπιζε δυσκολίες, αλλά πριν προλάβει να ξεκινήσει μια επιχείρηση διάσωσης μια απότομη μετακίνηση επιβατών προκάλεσε το αναποδογύρισμα του ξύλινου σκάφους.

Στο χωρίς ήχο βίντεο φαίνονται άνθρωποι να βουτάνε στη θάλασσα, με κάποιους να σκαρφαλώνουν απεγνωσμένα στην πλαϊνή πλευρά του σκάφους, καθώς αυτό αναποδογύριζε αδειάζοντας το ανθρώπινο φορτίο του στην θάλασσα:

https://www.youtube.com/watch?v=DAMpDKrB0BA

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε την Πέμπτη (26 Μαΐου) ότι ένα δεύτερο σκάφος γεμάτο μετανάστες ανατράπηκε στη Μεσόγειο, με 88 άτομα να έχουν διασωθεί, και άγνωστο τον αριθμό των πιθανών νεκρών.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα διασώθηκαν 6.000 μετανάστες από την περιοχή της Μεσογείου, με τον αριθμό των διασωθέντων από ιταλικά σκάφη να φτάνει τους περίπου 40.000 από την αρχή του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα