Βρέθηκαν 11 αγνοούμενοι από πειρατική επίθεση

manypulus_12

Το πλήρωμα ενός ρυμουλκού που υπήρχαν υπόνοιες ότι είχε πέσει θύμα πειρατικής επίθεσης νωρίτερα αυτό το μήνα στα ανοιχτά του Βόρνεο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, διασώθηκε σύμφωνα με τις αρχές.

Οι έντεκα άνδρες βρέθηκαν από ένα αλιευτικό σκάφος στη θέση 08 ° 12’Β, 115 ° 46’E περίπου 100 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Kota Kinabalu.

Βρίσκονταν πάνω στην κλεμμένη φορτηγίδα ρυμούλκησης Hub 18, που έπλεε ακυβέρνητη. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Highline Shipping προβαίνει σε ρυθμίσεις για την ανάκτησή του σκάφους της.

Οι αρχές βρίσκονται σε διαδικασία να πάρουν συνεντεύξεις από το πλήρωμα για να καταλάβουν τι συνέβη και να προσπαθήσουν να καθορίσουν το που βρίσκεται η νηολογημένη στη Μαλαισία φορτηγίδα Manyplus 12 που έσερνε το ρυμουλκό.

Τα δύο σκάφη έπρεπε να καταλήξουμε στο Port Klang στις 13 Ιουνίου, αλλά χάθηκαν τα ίχνη τους περίπου 60 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Tanjung Datu (Βόρνεο) τέσσερις ημέρες πριν, ενώ έπλεαν από το Sibu στο Port Klang στη Νότια Μαλαισία.

Εκτός από το πλήρωμα, το οποίο αποτελείται από υπηκόους της Ινδίας, της Μιανμάρ και της Μαλαισίας, ανακτήθηκε επίσης το φορτίο της φορτηγίδας, αποτελούμενο από 138 εμπορευματοκιβώτια.

Διαβάστε ακόμα