Η Wärtsilä προσφέρει προηγμένης τεχνολογίας γέφυρα για κρουαζιερόπλοιο πολικών ταξιδιών

Η κορυφαία εταιρεία θαλάσσιας τεχνολογίας, η Wärtsilä Voyage παρέδωσε με επιτυχία την προηγμένη και ολοκληρωμένη λύση γέφυρας και πλοήγησης για το κρουαζιερόπλοιο National Geographic Resolution. Κατασκευασμένο στο ναυπηγείο Ulstein Verft, η Lindblad Expeditions Holdings, Inc. παρέλαβε το «National Geographic Resolution» τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μαζί με το αδελφό της πλοίο National Geographic Endurance, είναι το δεύτερο πλοίο που φέρει την υπογραφή Ulstein X-BOW. Η φιλοσοφία ανεστραμμένης πλώρης σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη γέφυρα Wärtsilä και το σύστημα πλοήγησης επιτρέπει τη βέλτιστη απόδοση καυσίμου και ασφάλεια ακόμη και στις πιο σκληρές πολικές συνθήκες.

Η σύμβαση υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019 και, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις θαλάσσιες δοκιμές της τον Σεπτέμβριο του 2021, το National Geographic Resolution είναι έτοιμο για το εναρκτήριο πολικό ταξίδι του εξερευνώντας την Ανταρκτική, τη Νότια Γεωργία και τα Φώκλαντ στις 17 Νοεμβρίου 2021.

Η ομάδα του Wärtsilä Voyage εργάστηκε στενά με τους ειδικούς στο ναυπηγείο Ulstein Verft για να αναπτύξει και να καλύψει τις ακριβείς απαιτήσεις πλοήγησης και ασφάλειας ενός πολικού κρουαζιερόπλοιου που αναμένεται να διανύσει μεγάλες αποστάσεις σε εξαιρετικά σκληρά και απρόβλεπτα περιβάλλοντα μεταφέροντας περίπου 126 επιβάτες, συν πλήρωμα.

Το πλοίο έχει εφοδιαστεί με ένα πλήρες πακέτο κονσολών γέφυρας Wärtsilä και το ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης Nacos Platinum που αποτελείται από δέκα σταθμούς εργασίας Multipilot Platinum Navigation, τέσσερις οθόνη πληροφοριών Datapilot Platinum, έναν σταθμό προγραμματισμού 55 ιντσών, ένα διπλό σύστημα διεύθυνσης τροχιάς Trackpilot Platinum, Dynamic Σύστημα εντοπισμού θέσης, σύστημα λήψης ήχου, σύστημα αδιάλειπτης ισχύος (UPS), μετεωρολογικός σταθμός, συσκευή εγγραφής δεδομένων ταξιδιού, Διαχείριση συναγερμού γέφυρας και σύστημα συναγερμού παρακολούθησης πλοήγησης γέφυρας (BNWAS).

Μαζί με κάμερες υπερύθρων στρατιωτικού επιπέδου που επιτρέπουν τον εύκολο εντοπισμό της άγριας ζωής και του πάγου μπροστά από το πλοίο, περιλαμβάνει ένα ραντάρ S-band και δύο ραντάρ X-band ενσωματωμένα στο σύστημα Nacos Platinum για να παρέχουν δυνατότητες επίγνωσης της κατάστασης 360° που επιτρέπουν στον καπετάνιο και το πλήρωμα να επικεντρωθεί στο πρωταρχικό τους καθήκον – την ασφαλή ναυσιπλοΐα. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης ένα ολοκληρωμένο σύστημα ραντάρ πάγου που κάνει τους ελιγμούς απλούς και ασφαλείς ακόμη και σε παγωμένα νερά με θερμοκρασία κάτω από το μηδέν.

Η προσαρμοσμένη λύση ραντάρ είναι μέρος του πλήρους ολοκληρωμένου συστήματος πλοήγησης Wärtsilä Nacos Platinum, το οποίο ενσωματώνει επίσης ECDIS, Conning και Trackpilot. Αισθητήρες πλοήγησης όπως Gyro, Speed log, sonar, echo sounders, συστήματα πυξίδας, αισθητήρες εντοπισμού θέσης και DGPS συνδέονται στο σύστημα για να παρέχουν πορεία, ταχύτητα και θέση.

Η Wärtsilä παραδίδει συστήματα Nacos Platinum σε όλα σχεδόν τα εξερευνητικά κρουαζιερόπλοια που κατασκευάστηκαν σε νορβηγικά ναυπηγεία από το 2016, και σήμερα υπάρχουν 14 τέτοια πλοία που πλέουν σε μερικές από τις πιο ασυνήθιστες θαλάσσιες διαδρομές κρουαζιέρας στον κόσμο.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα