10 νέες εκδόσεις για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Δέκα νέες εκδόσεις έχουν ήδη στα χέρια τους οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, τις οποίες επιμελήθηκε το τμήμα Εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση των γνώσεών τους γύρω από την ναυτιλία.

Η τεκμηριωμένη συνεχής ανανέωση των ναυτικών εκπαιδευτικών βιβλίων του Ιδρύματος Ευγενίδου αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Επιτροπής Εκδόσεών του, η οποία αξιολογεί κάθε χρόνο και τους 65 διαφορετικούς τίτλους βιβλίων για Πλοιάρχους και Μηχανικούς. Φέτος, 4 νέοι τίτλοι προστέθηκαν στη Βιβλιοθήκη του Ναυτικού, ενώ 6 άλλοι δόθηκαν στους σπουδαστές επικαιροποιημένοι και σύμφωνοι με τις εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας.

Οι νέες εκδόσεις

Οι σπουδαστές των ΑΕΝ Πλοιάρχων έλαβαν για πρώτη φορά το βιβλίο ISM Code-Πρότυπα ISO-Ασφάλεια Φυλακής, το οποίο περιλαμβάνει τις ισχύουσες απαιτήσεις για τον ISM Code, τα πρότυπα ISO που χρησιμοποιούνται στη ναυτιλία και τις διαδικασίες για την ασφαλή τήρηση φυλακής στη γέφυρα, στο αγκυροβόλιο και στα καταστρώματα των εμπορικών πλοίων.

Στους Πλοιάρχους διανεμήθηκε και το νέο βιβλίο Προστασία Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, σημαντική συμβολή στο οποίο είχε η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βοήθημα, το οποίο αποτελεί όχι μόνο πηγή πολύτιμων γνώσεων και εργαλείων στην πρόληψη, διαχείριση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύνθετων οικολογικών προκλήσεων, αλλά και εγχειρίδιο καλών πρακτικών για το περιβάλλον.

Νέο βιβλίο που έλαβαν οι σπουδαστές των ΑΕΝ Πλοιάρχων είναι η Διαχείριση Πόρων Γέφυρας, που εστιάζει στην διαχείριση των πόρων της γέφυρας από την ομάδα της, με στόχο αφενός την μέγιστη απόδοσή της και αφετέρου την ασφάλεια του ταξιδιού. Τέλος, στις νέες εκδόσεις συγκαταλέγεται και το βιβλίο Ναυπηγία-Σχέδιο, σκοπός του οποίου είναι να αποκτήσουν οι σπουδαστές βασικές γνώσεις για την κατασκευή του πλοίου και το σχέδιο, τις οποίες θα χρειαστούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αλλά και στην επαγγελματική τους πορεία.

Βιβλία που κυκλοφορούν φέτος σε ολοκληρωτικά αλλαγμένη έκδοση είναι η Ναυτιλία (τόμος Α) για τους πρωτοετείς σπουδαστές Πλοιάρχους, οι Ναυτικοί Ατμολέβητες για Μηχανικούς, καθώς επίσης και οι Διεθνείς Κανονισμοί-Ναυτιλιακή Πολιτική και Δίκαιο της Θάλασσας για Πλοιάρχους και Μηχανικούς, με ενσωματωμένες όλες τις αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια σε κανονισμούς, κώδικες και συμβάσεις. Τέλος, με τις απαιτούμενες αλλαγές εκδόθηκαν τα βιβλία Επικοινωνίες Ι για Πλοιάρχους, καθώς επίσης και τα βιβλία Ναυτιλιακές Γνώσεις και Ηλεκτρικές Μηχανές (τόμος Β) για Μηχανικούς.

Διαβάστε ακόμα