12 Έλληνες στους 100 ισχυρούς παράγοντες της διεθνούς ναυτιλίας για το 2020

Δεκατρείς Έλληνες περιλαμβάνονται φέτος στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία, με βάση τη σχετική κατάταξη που καταρτίζει ετησίως η διεθνής ναυτιλιακή επιθεώρηση Lloyd’s List. Πρώτος Έλληνας είναι για άλλη μία χρονιά ο Γιάννης Αγγελικούσης, που βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης.

Στην πρώτη θέση είναι ο ναυτικός που τιμητικά φέτος παίρνει αυτή την θέση λόγω του ότι περισσότεροι από 400,000 ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλοία χωρίς να μπορούν να ξεμπαρκάρουν λόγω του κορωνοϊού.

Στη 2η θέση φιγουράρουν δύο Δανοί, ο διευθύνων σύμβουλος της AP Moller Holding, Robert Uggla και ο διευθύνων σύμβουλος της AP Moller-Maersk, Soren Skou Στην Τρίτη θέση βρίσκονται ο πρόεδρος της Cosco China Siping Xu Lirong μαζί με τον Miao Jianmin επικεφαλής της China Merchants Group.

Στην τέταρτη θέση 4η εμφανίζονται δύο Κινέζοι τραπεζίτες, οι Zhao Jiong της Bocomm Financial Leasing και ο Zhao Guicai της ICBC Financial ενώ την πεντάδα κλείνει ο Jan Dieleman της Cargill.

Στην 6η έχει ανεβεί φέτος η οικογένεια Saade που ελέγχει την ναυτιλιακή CMA-CGM, η οποία μαζί με την Cosco και τη Maersk είναι οι τρεις μεγαλύτερες ναυτιλιακές τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Μετά τον Γιάννη Αγγελικούση της 7ης θέσης ο επόμενος Έλληνας στο Top 100 του Lloyd’s List έρχεται στη 13η ο Γιώργος Προκοπίου της Dynacom/Dynagas. Ακολουθεί στη 24η ο Γιώργος Οικονόμου της TMS και στην 25ή η Αγγελική Φράγκου (Navios).

Ο Παναγιώτης Γ. Λιβανός της GasLog κατατάχθηκε στην 35η θέση, ενώ λίγο μετά, στην 37η, βρίσκεται ο Πέτρος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης βρίσκεται στην 38η θέση.

Στην 59η βρίσκεται ο Ευάγγελος Μαρινάκης, στην 60η ο επικεφαλής της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος, στην 81η η Άννα Αγγελικούση (Alpha Bulkers, Alpha Gas και Pantheon Tankers) στην 83η ο Νικόλας Τσάκος με την TEN και στην 86η ο πρόεδρος της Intercargo Δημήτρης Φαφαλιός.

Οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται στην 93η θέση με τη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, την πρόεδρο της Wista (Women’s International Shipping & Trading Association).

Διαβάστε ακόμα