Σεμινάριο για τους Τροπικούς Κυκλώνες – 14 και 15 Ιανουαρίου 2013

Περιγραφή Σεμιναρίου
 
Το σεμινάριο για τους τροπικούς κυκλώνες αποτελεί μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη προσέγγιση του πιο επικίνδυνου μετεωρολογικού φαινομένου με το οποίο μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ένας ναυτικός. Στο σεμινάριο αυτό παρέχονται όλες οι βασικές γνώσεις που πρέπει να γνωρίζει ο αξιωματικός γέφυρας, όπως είναι η δομή των τροπικών κυκλώνων, η ονομασία, το επικίνδυνο και πλεύσιμο ημικύκλιο. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στο τρόπο συμβολισμού των τροπικών κυκλώνων πάνω στους χάρτες επιφανείας, που εκδίδουν οι μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου (NOAA, JMA). Επιπλέον εξηγούνται όλες οι διαθέσιμες μετεωρολογικές πληροφορίες και η ναυτική ορολογία που συνοδεύει τις προγνώσεις της τροχιάς των τροπικών κυκλώνων, ενώ παράλληλα διδάσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μέθοδος των Ma-Li Chen και Lee Chesneauγια την πρόγνωση της τροχιάς των τροπικών κυκλώνων με τη χρήση του χάρτη των 500 mb.
 
Σε ποιους απευθύνεται
 
Το σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας για τους Τροπικούς Κυκλώνες απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων, οποιασδήποτε βαθμίδας καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.
 
Περιεχόμενα σεμιναρίου
 
Κλίμακα ανέμου Saffir – Simpson, Ονοματολογία τροπικών κυκλώνων, Δημιουργία τροπικών κυκλώνων, Δομή τροπικών κυκλώνων, Εποχές και τροχιές κίνησης τροπικών κυκλώνων, Επικίνδυνο και πλεύσιμο ημικύκλιο, αποτύπωση τροπικών κυκλώνων πάνω στους μετεωρολογικούς χάρτες επιφανείας και πρόγνωση της τροχιάς τους, υπολογισμός βέλτιστης πορείας για την αποφυγή των τροπικών κυκλώνων, χρήση του e-mail για την λήψη των μετεωρολογικών πληροφοριών και προγνώσεων που αφορούν τους τροπικούς κυκλώνες, Μέθοδος Ma-Li Chen και Lee Chesneau για την πρόγνωση της τροχιάς των τροπικών κυκλώνων με τη χρήση του χάρτη των 500 mb. (Ειδική αναφορά στον πρόσφατο τροπικό κυκλώνα SANDY!!)
 
Που και Πότε
 
Δευτέρα και Τρίτη, 14-15 Ιανουαρίου 2013, Ώρα: 1500 – 1800, Κεφαλληνίας 57, Πειραιάς στις εγκαταστάσεις του EIM Marine Training Centre. Για το χάρτη της περιοχής πατήστε εδώ.
 
Κόστος
 
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης, coffee breaks και η βεβαίωση συμμετοχής. Για σπουδαστές ΑΕΝ προσφέρεται έκπτωση 30% και η τιμή διαμορφώνεται στα 84€.
Εγγραφές
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 697 80 52 622 ενώ για εγγραφή πατήστε εδώ. Στο σεμινάριο δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής εν’ ενεργεία σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ/ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ και όσοι οφείλουν το μάθημα Ναυτική Μετεωρολογία του εισαγωγικού κύκλου ΚΕΣΕΝ/ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ.
Εισηγητής
 

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας ΚΕΣΕΝ – Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (για βιογραφικό πατήστε εδώ).

Διαβάστε ακόμα