Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: φέρνει σε επαφή 14 Γερμανικές εταιρείες με τα Ελληνικά ναυπηγεία και τους πλοιοκτήτες

Επιχειρηματική αποστολή με 14 γερμανικές εταιρείες που θα έρθουν σε επαφή με αντίστοιχες ελληνικές, πλοιοκτήτες και ναυπηγεία, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες εφαρμογής και οι προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα διοργανώνουν, διαδικτυακά, από 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2021, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το πρόγραμμα, καθώς και οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, επικαιροποιούνται συνεχώς στον σύνδεσμο

Στην σχετική ανάρτηση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σημειώνονται τα εξής: Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και της Κύπρου στη διεπαφή μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής ευνόησε την εμπορική ναυτιλία ως μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες των δύο χωρών. Η Ελλάδα είναι μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο και κατέχει μαζί με άλλες τέσσερις χώρες αθροιστικά περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου στόλου.

Ανήκει στις χώρες με τις μεγαλύτερες ιδιοκτησίες σε πετρελαιοφόρα, φορτηγά φορτίου χύδην και πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου. Από την άλλη μεριά, η Κύπρος λογίζεται ότι έχει τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στην Ευρώπη και τον ενδέκατο μεγαλύτερο στον κόσμο, καθώς και θεωρείται το μεγαλύτερο κέντρο σε διαχείριση πλοίων στην ΕΕ και ένα από τα τρία μεγαλύτερα στον κόσμο.

Με περισσότερες από 200 εταιρίες που σχετίζονται με τη ναυτιλία, η Κύπρος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παγκόσμιους κόμβους για επαγγελματικές υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων (όπως υπηρεσίες ναύλωσης, υπηρεσίες πληρώματος, εξοπλισμός πλοίων, έρευνα πλοίων, μεσιτεία και ασφάλιση πλοίων, χειρισμός και μεταφορά φορτίου). Λόγω του υψηλού μέσου όρου ηλικίας των υφιστάμενων πλοίων υπάρχει ουσιαστική ανάγκη για αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό, λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, την κλιματική αλλαγή αλλά και την ασφάλεια.

Η μακρά παράδοση της ναυτιλίας στην Ελλάδα και την Κύπρο καθιστά αυτόν τον τομέα πολλά υποσχόμενο, με μεγάλο δυναμικό συνεργειών και συνεργασιών με γερμανικές εταιρίες. Από την άλλη πλευρά, η ναυτιλιακή οικονομία αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της Γερμανίας με περίπου 400 εταιρίες και περίπου 64.500 υπαλλήλους δημιούργησε πωλήσεις 11,1 δισ. ευρώ το 2019 έναντι 10,7 δισ. ευρώ το 2018. Η ποσόστωση εξαγωγής ήταν 75% το 2019 έναντι 73% το 2018.

Η γερμανική βιομηχανία προμηθευτών ναυπηγικών προϊόντων επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στη διερεύνηση και το άνοιγμα νέων αγορών, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα της ναυπηγικής, της ναυτιλιακής, θαλάσσιας και υπεράκτιας τεχνολογίας.

Καθώς επενδύει ιδιαίτερα στην έρευνα και την καινοτομία, ένας μεγάλος αριθμός γερμανικών εταιριών παρέχει λύσεις που αφορούν την ψηφιοποίηση και τον αυτοματισμό, τη δικτύωση συστημάτων καθώς κι έξυπνες τεχνολογίες εναλλακτικών επιλογών καυσίμου και χρήση πράσινων τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι 14 γερμανικές εταιρείες με τις οποίες θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές επαφές είναι:

Propulsion engineering gmbh
Herberg Systems GmbH
Martin Systems GmbH
EAS Batteries GmbH
Wilhelm Layher GmbH & Co. KG
Rötelmann GmbH
FlexiCAM GmbH
DVZ-SERVICES GmbH
ProfiSeal GmbH
Prostep AG
Fuelsave GmbH
Attiki GmbH Industrieservice
Martechnic GmbH
Veinland GmbH

Το αναλυτικό προφίλ των εταιρειών της γερμανικής αποστολής και περισσότερες πληροφορίες, για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, βρίσκονται εδώ

Η διοργάνωση θα ενταχθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, του δήμου Πειραιά

 

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε ακόμα