2 ακόμα μεταχειρισμένα στον στόλο του Οικονόμου


H DryShips του Έλληνα εφοπλιστή Γ. Οικονόμου συνεχίζει να ασχολείται με την επέκταση του στόλου της, καθώς παρέλαβε δύο μεταχειρισμένα πλοία αυτήν την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ένα χωρητικότητας 82.129 dwt Kamsarmax πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου που κατασκευάστηκε το 2014 παραδόθηκε στην εταιρεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το Kamsarmax ακολουθήθηκε από την παράδοση του χωρητικότητας 320,105 dwt και κατασκευής 2011 VLCC.

Δεν έχουν αποκαλυφθεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές των πλοίων, εκτός από το γεγονός ότι και τα δύο πλοία θα απασχολούνται στην spot αγορά.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η DryShips έχει παραλάβει 9 πλοία και αναμένει να παραλάβει οκτώ ακόμη μέχρι το τέλος του έτους.

Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι παραδόσεις, ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 46 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 22 φορτηγών πλοίων, 6 πλοίων υποστήριξης ανοικτής θαλάσσης (2 πλοία ανεφοδιασµού εγκαταστάσεων ανοιχτής θαλάσσης και 4 πλοία ανάκτησης πετρελαίου), τέσσερα VLGC, τρία δεξαμενόπλοια και ένα VLCC.

Διαβάστε επίσης: DryShips: Επιστρέφει στα δάνεια για να χρηματοδοτήσει τα 4 νέα VLGCs

Διαβάστε ακόμα