211 κιλά κοκαϊνης βρέθηκαν σε τάνκερ της Teekay

teekay_tanker_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Περίπου 211 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν πάνω στο πλοίο μεταφοράς φυσικού αερίου Hispania Spirit από τις περουβιανές αρχές κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Pisco στο Περού, σύμφωνα με ενημέρωση του Πολεμικού Ναυτικού του Περού.

Η έρευνα διατάχθηκε από τις λιμενικές αρχές, καθώς το τοπικό κέντρο ναυτιλιακών πληροφοριών και το λιμενικό είχαν ήδη λάβει αναφορές για ύποπτη δραστηριότητα πλησίον του πλοίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας το λιμενικό βρήκε πακέτα ύποπτης προέλευσης σε κοντινή απόσταση από το πηδάλιο του πλοίου και ένα πρόσωπο με ιθαγένεια Βενεζουέλας που δεν άνηκε στο πλήρωμα, ανέφερε το ναυτικό.

Μετά τον έλεγχο της ουσίας που βρέθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική σε αλκαλοειδές υδροχλωρικής κοκαΐνης.

Το υλικό που βρέθηκε κατασχέθηκε και βρίσκεται στη διάθεση του Εισαγγελέα, ενώ ο πολίτης της Βενεζουέλας συνελήφθη.

Το ισπανικής σημαίας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κρατείται στο μεξικανικό λιμάνι του Manzanillo. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Marine Traffic από 3η Σεπτεμβρίου, το τελευταίο λιμάνι του πλοίου ήταν το λιμάνι της Fujairah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), από όπου το Hispania Spirit αναχώρησε για το λιμάνι εξαγωγής LNG του Περού Pampa melchorita, που βρίσκεται περίπου 170 χιλιόμετρα νότια της Λίμα.

Το χωρητικότητας 79363 DWT δεξαμενόπλοιο, που κατασκευάστηκε το 2002, ανήκει και διαχειρίζεται από την βρετανική Teekay Shipping Glasgow.

Διαβάστε ακόμα