3 εκατ. δολάρια τα λύτρα για απελευθέρωση ναυτικών στους ισλαμιστές της Αμπού Σαγιάφ

Abu_Sayyaf_hostages
Σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια αναγκάστηκαν να πληρώσουν οι οικογένειες τεσσάρων απαχθέντων Μαλαισιανών ναυτικών που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ στις νότιες Φιλιππίνες.

Οι συγγενείς μάζεψαν συνολικά 12 εκατ. RM (2,93 εκατ. δολάρια) και παρέδωσαν το ποσό στην αστυνομία στο Sabah, για να μπορέσουν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ελεύθερα μετά από 69 ημέρες σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ υπήρξε πολύ δραστήρια στην περιοχή γύρω από την θάλασσα Sulu κατά τους τελευταίους μήνες, στοχεύοντας κυρίως σε ρυμουλκά και φορτηγίδες, και απαιτώντας λύτρα για τα αιχμάλωτα μέλη του πληρώματος.

Τη Δευτέρα η ισλαμιστική οργάνωση, που φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα- ανακοίνωσε ότι είχε αποκεφαλίσει έναν δεύτερο Καναδό όμηρο, καθώς έληξε η προθεσμία για την καταβολή 300 εκατ. πέσος σε λύτρα.

Ο Καναδός Ρόμπερ Χολ, είχε απαχθεί μαζί με τρεις άλλους ανθρώπους από ένα πολυτελές θέρετρο στο νησί Σαμάλ. Άλλος ένας καναδός υπήκοος, αποκεφαλίστηκε από τους ισλαμιστές τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές η περιοχή, από την οποία περνάνε περίπου 40 δις εμπορευμάτων κάθε χρόνο, μοιάζει με “την επόμενη Σομαλία”.

Διαβάστε ακόμα