32,5 εκατ. δολάρια πούλησε η NGM Energy φορτηγό πλοίο του στόλου της

Σε πολύ υψηλό επίπεδο κινούνται οι αγοροπωλησιών πλοίων, με αξιοσημείωτη δραστηριότητα στον τομέα bulker. Όπως έκαναν γνωστό ναυλομεσιτικές πηγές, αυτή την εβδομάδα, ένα διάσημο ελληνικό όνομα έχει συζητηθεί πολύ για ένα πολύ καλό deal που πέτυχε με την πώληση φορτηγού του πλοίου, το οποίο είχε αγοράσει επίσης από ελληνικά χέρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η NGM Energy, η ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Μουνδρέα αναφέρεται πίσω από το μεγάλο deal. Όπως αναφέρονται στους ναυλομεσιτικούς κύκλους η NGM Energy πούλησε το capesize φορτηγό της 180,100 dwt, με έτος κατασκευής το 2010 από κορεάτικες γιάρδες, το οποίο είχε προσθέσει στο στόλο της πριν από τέσσερα χρόνια έναντι 18 εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας το τώρα για 32,5 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο, είχε αγοραστεί από την Alma Maritime, την ναυτιλιακή του εφοπλιστή Σταμάτη Μόλαρη το 2019.

Η NGM Energy θεωρείται ένας από τους ισχυρούς παίκτες της αγοράς μεταχειρισμένων πλοίων, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχει προχωρήσει σε αρκετές κινήσεις αναδιάρθρωσης του στόλου της, κερδίζοντας εκατομμύρια από την αγορά και την πώληση πλοίων.

Για το 2023, ο Νικόλαος Γ. Μουνδρέας, είχε παραλάβει το Bραβείο Επιτεύγματος Ζωής Lloyd’s List/Propeller Club.

Της Αναστασίας Βαμβακά
capital.gr

Διαβάστε ακόμα