Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου στο Νίγηρα

Tους 32 έχουν φτάσει οι νεκροί από το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε δεκάδες ανθρώπους στον ποταμό Νίγηρα στην πόλη Μοπτί του κεντρικού Μαλί, όπως έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους.

«Μέχρι στιγμής 32 σοροί έχουν εντοπιστεί, όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στα νερά τους οποίους αναζητάμε», δήλωσε ο Ιμπραήμ Ουαϊγκάλο αξιωματούχος του χωριού Κουμπί, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μοπτί, όπου το πλοιάριο κόπηκε στα δύο τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που είχαν δώσει στη δημοσιότητα αξιωματούχοι της πολιτικής προστασίας του Μαλί και του κυβερνήτη της Μοπτί, έκανε λόγο για 20 νεκρούς, 23 αγνοούμενους και 210 επιζώντες.

Σύμφωνα με τον επιζώντα Σεϊντού Μάιγκα, το πλοιάριο είχε μεγάλη χωρητικότητα και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την Μοπτί για το Τιμπουκτού, πόλεις που απέχουν μεταξύ τους περισσότερα από 720 χιλιόμετρα.

Οι υπεύθυνοι είχαν ανακοινώσει «ότι 218 άνθρωποι με εισιτήριο επέβαιναν στο πλοιάριο, όμως ήμασταν πολύ περισσότεροι. Δεν ξέρω πόσοι, ίσως 300 γιατί πολλοί δεν είχαν αγοράσει εισιτήριο», κατήγγειλε ο Μάιγκα.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα

Μείωση 3,2% εμφάνισε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, τον Μάιο του 2013 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, έναντι μείωσης 2,7% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, τον Μάιο του 2013 σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Μαΐου 2012, παρουσίασε μείωση 0,1%, έναντι αύξησης 2,5% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμα

Το επιβατηγό πλοίο «Καλυψώ», με 32 αλλοδαπούς επιβάτες, προσάραξε σε ξέρα κοντά στη βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος στη Χερσόνησο Κρήτης.

Το τουριστικό σκάφος προσάραξε 1,5 μίλι από την ακτή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή του Λιμεναρχείο Χερσονήσου.

Το Λιμεναρχείο έσπευσε αμέσως στο σημείο, ενώ με τη συνδρομή τριών άλλων τουριστικών σκαφών οι 32 επιβάτες (Ρώσοι, Ουκρανοί και Γερμανοί), αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν ασφαλώς στην ακτή, ενώ κατόπιν προσπαθειών, το τουριστικό σκάφος ξεκόλλησε και κατέπλευσε κι αυτό στην ακτή.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα