4η μέρα πυρκαγιάς σε δεξαμενές καυσίμων στο Σάντος της Βραζιλίας

firebrazil

Μια πυρκαγιά σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων κοντά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Βραζιλίας, Σάντος, εκτυλισσόταν για τέταρτη ημέρα την Κυριακή 05/04, καθώς 110 πυροσβέστες εργάζονται για να σταματήσουν την εξάπλωση της περαιτέρω, ανέφερε η τοπική πυροσβεστική.

Έξι δεξαμενές καυσίμων που διευθύνονται από την Ultracargo, που ανήκει στον Βραζιλιάνικο Όμιλο Ultra, επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί, προκαλώντας την εμφάνιση στον αέρα μιας στήλης από παχύ μαύρο καπνό. Δύο από αυτές εξακολουθούσαν να καίνε αργά την Κυριακή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία και την Ultracargo.

Οι πυροσβέστες ανάφεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά για να σβήσουν τις φλόγες πριν την εξάντληση του μεγαλύτερου μέρους του καυσίμου. Αντ ‘αυτού, επικέντρωσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε κοντινές δεξαμενές για να αποτρέψουν την εξάπλωση της.

Η κυκλοφορία εξετράπη γύρω από την περιοχή της πυρκαγιάς, μπλοκάροντας έναν από τους δρόμους προς το λιμάνι.

Φορτηγά που μεταφέρουν σόγια και άλλα αγαθά ήταν ακόμη σε θέση να παραδώσουν τα προϊόντα τους μέσω μιας δεύτερης εισόδου, ένας εκπρόσωπος του λιμανιού του Σάντος δήλωσε. Πρόσθεσε ότι μόνο δύο από τις αποβάθρες του λιμανιού ήταν εκτός υπηρεσίας λόγω της πυρκαγιάς, ενώ οι άλλες 53 λειτουργούσαν κανονικά.

Διαβάστε ακόμα