75χρονος Γάλλος έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό με ένα κανό

Ο 75χρονος Γάλλος Jean-Jacques Savin, ο οποίος προσπάθησε μόνος του να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό, βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα κοντά στις Αζόρες το Σάββατο. Η ομάδα των υποστηρικτών του το ανακοίνωσε μέσω Facebook, όπως αναφέρει το AFP.

Ο Savin, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε ένα μεγάλο βαρέλι το 2019, είχε ξεκινήσει από την Πορτογαλία την 1η Ιανουαρίου με το κανό του, L’Audacieux («ο γενναίος»). Την Πέμπτη, είχε στείλει δύο σήματα κινδύνου. Μετά από αυτό δεν ακούστηκε τίποτα περισσότερο από αυτόν. Βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα του σκάφους, που επέπλεε αναποδογυρισμένο.

«Δυστυχώς, ο ωκεανός ήταν πιο δυνατός από τον φίλο μας αυτή τη φορά», οι υποστηρικτές του σε μια δήλωση στο Facebook. Το τι ακριβώς συνέβη είναι άγνωστο.

Μεγάλα κύματα και δυνατός άνεμος

Λίγο μετά την αναχώρησή του από το Sagres της Πορτογαλίας, ο Savin αντιμετώπισε αναποδιές, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ανέμων που τον ανάγκασαν να προσαρμόσει τη διαδρομή του. Την Τετάρτη, ανέφερε «μεγάλα κύματα και ισχυρούς ανέμους», αν και πρόσθεσε ότι «δεν διατρέχει κίνδυνο».

Το 2019 ο Savin, από το Arès της Γαλλίας, διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό σε ένα ιδιοκατασκευασμένο, μεγάλο βαρέλι. Αυτό το ταξίδι κράτησε περισσότερους από τέσσερις μήνες. Ο Savin, πρώην αλεξιπτωτιστής στον στρατό που γιόρτασε τα 75α γενέθλιά του στη θάλασσα στις 14 Ιανουαρίου, ήλπιζε ότι η περιπέτειά του θα γινόταν «η κουβέρτα του Ατλαντικού» και θα ξεγέλαγε τα γηρατειά.

Δυστυχώς όμως η φύση είχε άλλα σχέδια για αυτόν…

Διαβάστε ακόμα