8 νεκροί και 2 αγνοούμενοι μετά την ανατροπή δεξαμενόπλοιου στα ανοιχτά της Ιαπωνίας (Βίντεο)

Τουλάχιστον οκτώ μέλη του πληρώματος έχασαν την ζωή τους μετά την ανατροπή ενός δεξαμενόπλοιου μεταφοράς χημικών υπό σημαία Νότιας Κορέας που ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας.

Ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου κατασκευής του 1996, ζήτησε βοήθεια γύρω στις 7:05 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη, αναφέροντας ότι το πλοίο έχει πάρει πολύ μεγάλη κλίση.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή έστειλε πλωτά σκάφη και αεροπλάνα για να βοηθήσουν το πλοίο που ανατράπηκε. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το ιαπωνικό λιμάνι Himeji και αναμενόταν να ελλιμενιστεί στο Ulsan της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το πλήρωμα αποτελούνταν από δύο Νοτιοκορεάτες, οκτώ Ινδονήσιους και έναν Κινέζο. Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για αρκετούς διασωθέντες, αλλά οι ιαπωνικές αρχές δήλωσαν ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ μόνο ένα μέλος του πληρώματος από την Ινδονησία επιβεβαιώθηκε ζωντανός. Οι υπόλοιποι δύο εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πλοίο αγκυροβόλησε όταν οι τοπικές μετεωρολογικές υπηρεσίες εξέδωσαν προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα. Στην περιοχή μετρήθηκαν άνεμοι με ταχύτητα έως και 30 κόμβους την ώρα.

Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε περίπου 980 μετρικούς τόνους ακρυλικού οξέος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί διαρροή, ενώ εξετάζονται μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος εάν υπάρξει διαρροή.

Το ακρυλικό οξύ χρησιμοποιείται σε πλαστικά, ρητίνες και επιστρώσεις και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, τα μάτια και τους βλεννογόνους.

Διαβάστε ακόμα