Πειραιάς
34°C

Η Hyundai Merchant Marine κοντά σε deal 419 εκατ. δολαρίων

Δημοσιεύθηκε στις

03/09/2017

από

Η Hyundai Merchant Marine κοντά σε deal 419 εκατ. δολαρίων

H νοτιοκορεάτικη ναυτιλιακή εταιρεία Hyundai Merchant Marine βρίσκεται σε συνομιλίες με τα -επίσης νοτιοκορεάτικα- ναυπηγεία DSME, με σκοπό να ολοκληρώσει την παραγγελία για την κατασκευή πέντε καινούργιων δεξαμενόπλοιων.

Η διαπραγμάτευση αυτή, είναι η πρώτη που γίνεται απο την κυβέρνηση, -και χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους- στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται να ανακάμψει η ναυτιλιακή βιομηχανία του έθνους, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Συγκεκριμένα η Hyundai Merchant Marine «κυνηγάει» την επίτευξη της συμφωνίας για 5 δεξαμενόπλοια, -των οποίων η συνολική αξία αγγίζει τα 419 εκατομμύρια δολάρια- ως μέρος ενός project που περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή και δύο καινούργιων φορτηγών πλοίων.

Η τιμή του κάθε δεξαμενόπλοιου ανέρχεται στα 83,8 εκατομμύρια δολάρια και κινείται σε αντίστοιχα επίπεδα με την τιμή των 81 εκατ. δολαρίων που έχει ορίσει η ναυλομεσιτική Clarcksons για την κατασκευή ενός σύγχρονου-νεότευκτου VLCC παγκοσμίως.

Η DSME έχει ήδη 15 παραγγελίες που αφορούν νεότευκτα πλοία τύπου VLCC, εκ των οποίων τα 11 προορίζονται για τον Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, τα δύο για τον John Fredriksen και τα άλλα δύο για την BW Group Limited.

mononews.gr

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C