Πειραιάς
34°C

Δεξαμενή αερίου χλωρίου έπεσε στο κατάστρωμα κινεζικού πλοίου και εξερράγη – 10 νεκροί και 251 τραυματίες (video)

Δημοσιεύθηκε στις

28/06/2022

από

Μια δεξαμενή με 25 τόνους αερίου χλωρίου έπεσε στο κατάστρωμα του ολοκαίνουργιου φορτηγού πλοίου FOREST 6 στο λιμάνι της Άκαμπα της Ιορδανίας και εξερράγη, στις 27 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της φόρτωσης.

Μετά την έκρηξη και την ζημιά στην δεξαμενή, και ένα μεγάλο παχύ πορτοκαλί σύννεφο αερίου κάλυψε το πλοίο και την προβλήτα δίπλα από αυτό.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 251 τραυματίστηκαν. Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μείνουν στο σπίτι και να κλείσουν τα παράθυρα.

Το FOREST 6 έφτασε από το Τζιμπουτί στις 27 Ιουνίου, και ήταν προγραμματισμένο να κατευθυνθεί προς τα εκεί και πάλι μετά την φόρτωση στην Άκαμπα με φορτίο, συμπεριλαμβανομένης της δεξαμενής αερίου χλωρίου.

Τελευταίο σήμα από το AIS είναι στις 27 Ιουνίου 1740 UTC.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C