Έξι μήνες μετά την προσάραξή του στην γραφική παραλία Κολώνα της Κύθνου, το υπερπολυτελές σκάφος «007», ετοιμάζεται να “αποχαιρετήσει» το νησί, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσής του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμάτη Γαρδέρη, οι εργασίες ξεκίνησαν και ως εκ τούτου το σκάφος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον James Bond, θα ανασυρθεί από το νησί.
Θυμίζουμε πως το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022, με τον κυβερνήτη του σκάφους να επικαλείται κακή λειτουργία των οργάνων, του GPS, με αποτέλεσμα η θαλαμηγός να πέσει στα βράχια. Για να μην βυθιστεί το σκάφος, ο κυβερνήτης το έβγαλε στην παραλία της Κολόνας, μιας από τις διασημότερες παραλίες.
Το θετικό σε αυτό το περιστατικό, ήταν πως δεν υπήρξε μόλυνση και κάποια περιβαλλοντική επίπτωση, καθώς οι ενέργειες που είχαν γίνει το διάστημα εκείνο, ήταν άμεσες, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί άμεση άντληση καυσίμων και τοποθέτησης πλωτού φράκτη.
Από το συγκεκριμένο περιστατικό προκλήθηκε η ημιβύθισή του σκάφους λόγω εισροής υδάτων και μεγάλης κλίσης που πήρε. Έκτοτε δρομολογήθηκε η απομάκρυνσή του και μετά από μια σειρά από καθυστερήσεις και αναβολές, τα ειδικά συνεργεία ξεκινήσαν την ανέλκυση, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης.
Στην Κύθνο βρίσκεται ειδικός συνεργείο και εξοπλισμός για την ανέλκυση και απομάκρυνση ναυαγίων, προκειμένου να αποκολλήσει τη θαλαμηγό και την οδηγήσει για επισκευή σε ναυπηγείο.
















