Τρεις νεκροί ναυτικοί μετά από έκρηξη σε βυθοκόρο καταγράφηκαν στις εκβολές του ποταμού Bystre στην Οδησσό της Ουκρανίας.
Μια θανατηφόρα έκρηξη σημειώθηκε σε βυθοκόρο που πραγματοποιούσε εργασίες στις εκβολές του ποταμού Bystre, στην περιοχή της Οδησσού της Ουκρανίας, στις 23 Ιουλίου. Σύμφωνα με τις αρχές, τρεις ναυτικοί νεκροί του πληρώματος έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.
Η έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ, και ενώ το πλοίο που λειτουργούσε από την Delta-Lotsman της Ουκρανικής Αρχής Λιμένων συμμετείχε σε προγραμματισμένες επιχειρήσεις βυθοκόρησης. Στο πλοίο επέβαιναν έντεκα μέλη του πληρώματος.
Τρία μέλη πληρώματος έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη, ενώ τα υπόλοιπα υπέστησαν τραυματισμούς και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη.
Μετά το περιστατικό, οι αρχές έκλεισαν προσωρινά τις εκβολές του Bystre για τα πλοία, ανακατευθύνοντας τα προς και από τα λιμάνια της περιοχής του Δούναβη της Ουκρανίας μέσω του καναλιού Sulina στη Ρουμανία.
Η αιτία της έκρηξης παραμένει υπό διερεύνηση.