Πειραιάς
34°C

Επιβατηγό πλοίο βυθίστηκε ενώ ήταν δεμένο στον ντόκο

Δημοσιεύθηκε στις

12/10/2025

από

Επιβατηγό πλοίο βυθίστηκε ενώ ήταν δεμένο στον ντόκο στις Φιλιππίνες, ένα ακόμη περιστατικό που προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια της ακτοπλοΐας στη νοτιοανατολική Ασία.

Σε ένα ακόμη περιστατικό βύθισης πλοίου το οποίο βρισκόταν δεμένο σε ντόκο σε λιμάνι των Φιλιππίνων, έγινε μάρτυρας η ναυτιλιακή κοινότητα, εγείροντας και πάλι ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της ακτοπλοΐας στη νοτιοανατολική Ασία.

Το επιβατηγό πλοίο Weesam Express βυθίστηκε ενώ ήταν προσδεμένο σε λιμάνι των Φιλιππίνων στις 7 Οκτωβρίου εν μέσω κακοκαιρίας. Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου διασώθηκαν και, ως εκ θαύματος, δεν υπήρξαν θύματα. Δεν έχουν επίσης υπάρξει αναφορές για ρύπανση από το πλοίο.

Το πλήρωμα παρατήρησε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο γύρω στις 3 π.μ. τοπική ώρα. Σύμφωνα με αναφορές, προσπάθησαν να αντλήσουν το νερό, όμως οι αντλίες δεν τα κατάφεραν και δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στην εισροή του νερού.

Αργότερα, οι προσπάθειες διάσωσης του πλοίου με τη βοήθεια ρυμουλκού απέτυχαν.

Το πλοίο φέρεται να βυθίστηκε στο λιμάνι γύρω στις 5:20 π.μ. Η Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων και άλλες υπηρεσίες έχουν τοποθετήσει ένα αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το σημείο σε περίπτωση διαρροής πετρελαίου.

Είναι γνωστό ότι σχεδόν σε όλη την Ασία υπάρχουν πολύ παλιά επιβατηγά πλοία, κακοσυντηρημένα, τα οποία πολλές φορές υπερφορτώνονται κιόλας, έχοντας σαν αποτέλεσμα κάποια ατυχήματα να έχουν τραγική εξέλιξη.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C