Αδεια νέου ναυπηγείου στην Αττική επιδιώκει να πάρει πολυεθνικός όμιλος

Ενέργειες για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας νέου μεγάλου ναυπηγείου στην Αττική ξεκίνησε μεγάλος πολυεθνικός όμιλος με παρουσία στην Ελλάδα. Ομως οι πρώτες επαφές καταδεικνύουν πως, για να καταστεί αυτό δυνατό, πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει, ενώ κάποιες σκέψεις, για υπουργική απόφαση, λέγεται πως στερούνται νομικής βάσης.

Η υπόθεση δεν συνδέεται με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, ούτε είναι η πρώτη τέτοια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται από επιχείρηση με μεγάλη διεθνή επιρροή. Τις κινήσεις παρακολουθούν από κοντά και δύο ελληνικοί ναυτιλιακοί όμιλοι, ο ένας εκ των οποίων ήταν εκείνος που επιχείρησε να λάβει άδεια ναυπηγείου (όχι στην Αττική) την περίοδο 2013-2014.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΛΠ προκήρυξε το έργο κατασκευής των υποδομών που απαιτούνται για την αγκύρωση της νέας πλωτής δεξαμενής των 80.000 τόνων που φέρνει από την Ασία η Cosco. Αλλά με βάση το χρονοδιάγραμμα του έργου, φαίνεται πως η έλευσή της μετατίθεται για αργότερα και συγκεκριμένα από Νοέμβριο σε Δεκέμβριο.

kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμα