«Αγκάθια» στη μετεκπαίδευση των ναυτικών

kesen_ekpaideusi_nautikon_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Με τον νέο Κανονισμό σπουδών, που έγινε από την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ, άρχισε, στις 14 Σεπτεμβρίου, η νέα εκπαιδευτική περίοδος του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών ΕΝ.

Ο νέος Κανονισμός συζητήθηκε, ιδιαίτερα, στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ/ Μηχανικών, όπου διαπιστώθηκε ότι «δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις που χρειάζεται η μετεκπαίδευση, προσθέτοντας νέα οξυμμένα προβλήματα σε βάρος των μετεκπαιδευομένων».

Ακόμα, η Γενική Συνέλευση των μετεκπαιδευόμενων μηχανικών επεσήμανε ότι:
• Στα νέα μαθήματα στα οποία ενσωματώθηκαν και παλαιά δεν υπάρχουν βιβλία.
• Υποψήφιοι Β’ Μηχανικοί που οφείλουν μαθήματα από προηγούμενους κύκλους με βάση τον νέο κανονισμό μπορούν να δώσουν μέχρι 2 μαθήματα σε εμβόλιμες εξεταστικές με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει όλους τους κύκλους μαθημάτων.
• Παραμένει αδιευκρίνιστο πως θα γίνει η εξέταση για τα μαθήματα που οφείλουν από προηγούμενους κύκλους και έχουν ενσωματωθεί.
• Με την εφαρμογή του Π.Δ 141/2014, επιβάλλεται μέχρι 31/12/2016 η αναθεώρηση των διπλωμάτων και πιστοποιητικών και σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δημιουργεί οξυμμένο πρόβλημα στον επαγγελματικό προγραμματισμό των ναυτεργατών. Κατ’ εξαίρεση για τους μετεκπαιδευόμενους του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, να γίνει παράλληλη και απογευματινή φοίτηση στα σωστικά λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχής.
• Συνεχίζεται η μη καταβολή του επιδόματος φοίτησης, που έχει να δοθεί από το τέλος του 2014.

Για όλα τα παραπάνω η Γ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα μέχρι την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015 για την ικανοποίηση των αιτημάτων της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα