Αγνοείται ναυτικός μετά από τρικυμία στη Νότια Αφρική

alpine_amalia_agnoeitai_nautikos_

Ένας ναυτικός χάθηκε στη θάλασσα και δύο ακόμα τραυματίστηκαν όταν ένα aframax χτυπήθηκε από θαλασσοταραχή στα ανοιχτά της Νότιας Αφρικής.

Το χωρητικότητας 105.000 dwt Alpine Amalia (κατασκευής 2010) ήρθε αντιμέτωπο με μια καταιγίδα το βράδυ της Κυριακής 15/6 στα ανοιχτά του Port Alfred, ενώ έπλεε καθ ‘οδόν προς την Αγκόλα. Το τανκερ ανήκει στον στόλο της ST Shipping & Transport’s με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Οι Νοτιοαφρικανικές διασωστικές αρχές ανέφεραν ότι το πλοίο δεν μπορούσε να βρει κανένα ίχνος του 47χρονου Φιλιππινέζου παρά τις προσπάθειες αναζήτησης, γι ‘αυτό κατευθύνθηκε στο Ιστ Λόντον για να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στους τραυματίες.

Ο επικεφαλής αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη, ενώ ένας άλλος ναυτικός εκτιμάται ότι υπέστη εξάρθρωση στον καρπό, εξάρθρωση στον ώμο και έναν τραυματισμό στο γόνατο.

Και οι δύο άνδρες είναι από τις Φιλιππίνες και εκτιμάται ότι διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους. Ο αξιωματικός βρίσκεται σε μια σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Διαβάστε ακόμα