Αγνοείται τάνκερ στην Ινδονησία – Φόβοι για πειρατεία

orapin_4_tanker_agnoeitai_

Το Orapin 4, ένα ταϊλανδέζικο τάνκερ μεταφοράς προϊόντων, εξαφανίστηκε στα ανοιχτά της Ινδονησίας. Η τελευταία γνωστή θέση του δεξαμενόπλοιου ήταν περίπου 4 ναυτικά μίλια βόρεια από το Pulau Batam, στις 27 Μαΐου, 17:30 τοπική ώρα. Επί του παρόντος, οι ναυτιλιακές αρχές διεξάγουν έρευνα για το αγνοούμενο πλοίο.

Το μήκους 90 μέτρων και χωρητικότητας 3.827 dwt Orapin 4 (κατασκευασμένο το 1983) ήταν καθ ‘οδόν από τη Σιγκαπούρη προς το Ποντιακό με 14 μελές πλήρωμα Ταϊλανδικής καταγωγής και ήταν φορτωμένο με 3.377 τόνους ντίζελ.

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αφιχθεί στον προορισμό του την Πέμπτη, αλλά δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Ο ιδιοκτήτης του προσπάθησε να επικοινωνήσει μέσω e-mail με το πλήρωμα, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Τρεις ακόμα επιθέσεις πειρατών έχουν αναφερθεί για την περίοδο 27 – 28 Μαΐου στα ύδατα νότια της Σιγκαπούρης (πέριξ του Nipah Anchorage). Η πρώτη επίθεση αφορά το Ore Vitoria, ένα φορτηγό πλοίο φορτίου χύδην που είναι νηολογημένο στη Λιβερία, και αυτό συνέβη στις 6.25 π.μ.

Το Kien San 1, ένα ρυμουλκό με σημαία Μαλαισίας δέχθηκε επίθεση στις 10:42 π.μ. ενώ το τελευταίο περιστατικό συνέβη στις 03:53 π.μ. (την επόμενη μέρα) και είχε να κάνει με το Eastern Star, ένας Βιετναμέζικο φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου.

Και στα 3 περιστατικά, επιβιβάστηκε μια ομάδα τεσσάρων ανδρών, κανένας από το πλήρωμα δεν έχει τραυματιστεί και τίποτα δεν κλάπηκε.

Διαβάστε ακόμα