Αγώνας για την αναβάθμιση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης

Η διαχρονική υποβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τα οξυμένα προβλήματα από ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, τις αδιαφανείς διαδικασίες στα κονδύλια του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, στρώνουν το έδαφος στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η ίδρυση της “Arab Marine Academy”, που προέρχεται από τη σύμπραξη του “City Unity” και του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου. Ανακοινώθηκε επίσημα σε δεξίωση που έγινε στο πλοίο AIDA και, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, θα λειτουργεί για την παραγωγή πλοιάρχων, μηχανικών, ηλεκτρολόγων κ.ά.

Η βρώμικη προπαγάνδα που αναπτύσσεται, ότι η δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και να βελτιώνονται και οι δύο, αποτελεί απάτη, υπηρετεί τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου για την αναπαραγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού με αναλώσιμες γνώσεις.

Επιδιώκουν τη διεύρυνση του διεθνούς παρασιτικού κυκλώματος, που απομυζεί τεράστια κέρδη από την παραγωγή διπλωμάτων, πιστοποιητικών και για τις θέσεις εργασίας σε βάρος των ναυτεργατών.

Η αναβάθμιση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης αφορά το σύνολο των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων. Καλούμε τους σπουδαστές, τους καθηγητές, τους ναυτεργάτες, να αγωνιστούμε για:

Αποκλειστικά ενιαία δημόσια δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, για δουλειά με ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ

Διαβάστε ακόμα