Ακάθεκτοι οι πειρατές στην Ινδονησία

peiratiki_epithesi_stin_indonisia_

Άλλο ένα μικρό τάνκερ δέχθηκε πειρατική επίθεση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι στιγμής, εάν κάποιο από το φορτίο του έχει κλαπεί.

Το χωρητικότητας 2.400 dwt τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου Moresby 9 (κατασκευής 1977) κατελήφθη από έναν άγνωστο αριθμό δραστών το απόγευμα της Παρασκευής.

Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 2.200 τόνους πετρελαίου εσωτερικής καύσης (MGO), δέχτηκε την επίθεση των ληστών στη θέση 03 ° 23.32 ‘E, 105 ° 08,90’Ε, περίπου 34 ναυτικά μίλια έξω από τα νησιά Anambas.

Το Ναυτικό της Ινδονησίας φέρεται να ανέπτυξε τις δυνάμεις του στη θέση του συμβάντος, αλλά δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει το Moresby 9 στα ανοιχτά του Pulau Anambas.

Οι ιδιοκτήτες του πλοίου κατάφεραν αργότερα να αποκαταστήσουν την επικοινωνία με το φέρον σημαία Ονδούρας πλοίο και επί του παρόντος ερευνούν το τι συνέβη επί του πλοίου.

Το Moresby 9 είχε εμπλακεί σε ένα παρόμοιο περιστατικό το 2013, αλλά η παρουσία του στόλου της Μαλαισίας στο σημείο του συμβάντος, ανάγκασε τους ληστές να φύγουν με άδεια χέρια.

Η είδηση σε σχέση με αυτό το τελευταίο περιστατικό μεταδόθηκε από το κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών της Συμφωνία Περιφερειακής Συνεργασίας για την Καταπολέμηση της Πειρατείας και Ένοπλης Ληστείας εναντίον πλοίων στην Ασία (ReCAAP), με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Αυτό πιστεύεται ότι είναι το έβδομο γνωστό περιστατικό από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όπου παράκτια δεξαμενόπλοια καταλαμβάνονται από πειρατές για τα φορτίο πετρελαίου ντίζελ ή φυσικού αερίου που μεταφέρουν πυροδοτώντας φόβους για ένα νέο μπαράζ πειρατικών επιθέσεων στην περιοχή.

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (International Maritime Bureau-IMB), προέτρεψε τους ιδιοκτήτες των μικρών ιδιοκτητών τανκερ να τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα κατά της πειρατείας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, μετά από αυτή την έξαρση της πειρατικής δραστηριότητας.

Διαβάστε ακόμα