Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή η παράδοση του Jumbo Kinetic

jumbo_kinetic_

Η Jumbo Shipping επιβεβαίωσε σήμερα την ακύρωση της σύμβασης για το Jumbo Kinetic, ένα K-class πλοίο ανύψωσης βαρέων εξαρτημάτων που ήταν υπό κατασκευή στο Ναυπηγείο Brodosplit στην Κροατία.

Το πλοίο είχε ήδη καθελκυθεί στο ναυπηγείο τον περασμένο Σεπτέμβριο και πιθανότατα να ήθελε ένα μήνα ακόμα για να παραδωθεί, ωστόσο Κροατικές πηγές αναφέρουν ότι αναπτύχθηκαν κάποιου είδους διαφωνίες. Για το Ναυπηγείο Brodosplit, η ακύρωση της σύμβασης μπορεί να είναι θετική εξέλιξη δεδομένου ότι η αξία του σκάφους φέρεται να έχει ανέβει κατά περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το ποσό που ανέφερε η αρχική σύμβαση που υπεγράφη με την εταιρία Jumbo.

Ο εκπρόσωπος της Jumbo Sander van de Vooren σημειώνει σε μια ηλεκτρονική του δήλωση: “Προς το παρόν, δεν προβλέπονται τυχόν επιπλοκές με το δεύτερο πλοίο Κ-class και αναμένουμε ότι το ναυπηγείο θα εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του, με την παράδοση του Fairmaster με τον τρόπο που συμφωνήθηκε και αναφέρεται στη σύμβαση”.

Εφ’ όσον παραδοθούν, το Kinetic και το αδελφό του πλοίο θα είναι τα μεγαλύτερα πλοία ανύψωσης βαρέων εξαρτημάτων (heavy lift ships) παγκοσμίως με 152 μέτρα μήκος, 27 πλάτος και χωρητικότητα 14.000 dwt. Το πλοίο τροφοδοτείται από δύο κινητήρες 4500kW και είναι εξοπλισμένο με δύο γερανούς με ανυψωτική ικανότητα συνολικά ανά πλοίο άνω των 3000 τόνων.

Το Fairmaster έχει προγραμματιστεί για παράδοση κατά το τέλος του 2014 σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε ακόμα