Αξιολόγηση “hold” για την Diana Shipping

diana_shipping_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Η Diana Shipping έχει λάβει την γενική αξιολόγηση “hold” (διακράτηση) από τους δεκαέξι οίκους αξιολόγησης που παρακολουθούν την εταιρεία, σύμφωνα με το site Analyst Ratings Network.com. Έξι χρηματοεπενδυτικοί αναλυτές έχουν αξιολογήσει τις μετοχές με σύσταση “sell” (πώληση), έξι έχουν εκδώσει σύσταση “hold” και τέσσερις έχουν εκδώσει σύσταση “buy” (αγορά) για την εταιρεία. Η μέση τιμή 12 μηνών μεταξύ των ναυλομεσιτών που έχουν εκδώσει αξιολογήσεις για τις μετοχές κατά το τελευταίο έτος είναι 8,88 δολάρια.

Η 50-ημερών κινητός μέσος όρος της εταιρείας είναι 6,77 δολάρια και ο 200 ημερών κινητός μέσος όρος της είναι 6,82 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας είναι 541.820.000 δολάρια. Η Diana Shipping έχει σημειώσει χαμηλό έτους στα 5,93 δολάρια και υψηλό έτους στα 9,27 δολάρια.

Τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε η Diana Shipping την Παρασκευή 31 Ιουλίου αναφέρουν 0,19 δολάρια κέρδη ανά μετοχή (EPS), όπως ήταν κι η εκτίμηση της Thomson Reuters. Η εταιρεία κέρδισε 38,6 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ οι προσδοκίες των αναλυτών ήταν στα 37,89 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα της εταιρείας για το τρίμηνο ήταν κάτω από 10,6% σε ετήσια βάση. Κατά τη διάρκεια του ίδιου τριμήνου του προηγούμενου έτους, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή 0,09 δολάρια. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές αναμένουν ότι η Diana Shipping θα σημειώσει 0,72 κέρδη ανά μετοχή για το τρέχον οικονομικό έτος.

Αρκετοί οίκοι αξιολόγησης σχολίασαν τον χαρακτηρισμό “buy” της DSX Deutsche Bank και εξέδωσαν μια αντικειμενική τιμή 10,5 δολαρίων επί των μετοχών της Diana Shipping σε αναφορά στις 11 Αυγούστου. Η Stifel Nicolaus υποβάθμισε την Diana Shipping από “buy” σε “hold” και έθεσε την τιμή-στόχου της εταιρείας στα 8 δολάρια, σε αναφορά της στις 3 Αυγούστου. Η Evercore Partners Inc. επέστρεψε σε μια αξιολόγηση “sell” για τις μετοχές της Diana Shipping σε έκθεση της τη Δευτέρα 27 Ιουλίου. Η Evercore ISI πάλι την “έριξε” από “hold” σε “sell” και έθεσε την τιμή-στόχο της για την εταιρεία στα 5,5 ως 6 δολάρια, σε μια έκθεση της τη Δευτέρα 27 Ιούλη. Τέλος, η Zacks αναβάθμισε τη Diana Shipping από “sell” σε “hold” σε αναφορά της στις 21 Ιουλίου.

Η Diana Shipping Inc. είναι μια εταιρεία συμμετοχών που παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες με ειδίκευση στην κατοχή πλοίων ξηρού χύδην. Ο στόλος της αποτελείται από περίπου 40 πλοία ξηρού χύδην, συμπεριλαμβανομένων 12 Capesize, δύο Newcastlemax, τριών Post-Panamax, τριών Kamsarmax και 20 Panamax, τα οποία τα κατέχει άμεσα ή έμμεσα, μέσω θυγατρικών εταιρείων. Ειδικεύεται στη μεταφορά φορτίων ξηρού χύδην, συμπεριλαμβανομένων των βασικών εμπορευμάτων, όπως σιδηρομετάλλευμα, άνθρακα, σιτάρι και άλλα δια μέσου των θαλάσσιων διαδρομών ανά την υφήλιο. Υπό τον έλεγχο της βρίσκεται και η Diana Containerships Inc., ένας πάροχος ναυτιλιακών υπηρεσιών μεταφοράς μέσω της κατοχής containerships, η οποία διαθέτει και λειτουργεί έντεκα containerships, μεταξύ των οποίων τέσσερα Post Panamax και επτά Panamax.

Διαβάστε ακόμα