Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο εντός Παγασητικού Κόλπου, με 18 άτομα πλήρωμα

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου για πιθανή ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης στο Φ/Γ “ΙΑΠΕΤΟΣ” Ν.Π. 12451 και συγκεκριμένα για ακινησία του πλοίου, εντός Παγασητικού Κόλπου, με 18 άτομα πλήρωμα, αφότου του είχε χορηγηθεί απόπλους για Πειραιά.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πλοίαρχο, ο οποίος δήλωσε μηχανική βλάβη με πιθανή αιτία την ύπαρξη μετάλλων σε κύλινδρο Κ/Μ. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 393, το οποίο με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ρυμούλκησε το ανωτέρω Φ/Γ με ασφάλεια στον προβλήτα νούμερο δύο του εμπορικού λιμένα Βόλου. Επίσης, στη περιοχή κατέφθασαν για συνδρομή άλλα δύο ρυμουλκά, ήτοι τα Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ” ΧVII Ν.Π. 2987 και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧVIΙI” Ν.Π. 12793, καθώς και ο πλοηγός υπηρεσίας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΑΠΕΤΟΣ”, μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, καθώς ο Πλοίαρχος του πλοίου, δεν ενημέρωσε την Υπηρεσία για τη μηχανική βλάβη, ως όφειλε.

Φωτογραφεία αρχείου

Διαβάστε ακόμα