Άλλα δυο πλοία γεώτρησης από τη Maersk Drilling

maersk_drilling_alla_suo_ploia_gewtrisis_

Το δεύτερο και το τρίτο πλοίο γεώτρησης υπέρ-βαθέων υδάτων ονομάτισε η εταιρεία Maersk Drilling στις 23 Ιανουαρίου το πρωί σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries (SHI) στο Geoje-Si της Νότιας Κορέας.

Η Lisa Lancς, σύζυγος του Ryan M. Lance, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ConocoPhillips, είχε την τιμή της ονοματοδοσίας του πλοίου Maersk Valiant, ενώ η Annell R. Bay, στέλεχος της Marathon Oil Corporation, είχε την τιμή της ονοματοδοσίας του Maersk Venturer .

Το Maersk Valiant και το Maersk Venturer είναι το δεύτερη και το τρίτη σε μια σειρά από τέσσερα εξαιρετικά πλοία γεώτρησης υπερ-βαθέων υδάτων που προστίθενται στο στόλο της Maersk Drilling. Τα τέσσερα πλοία γεώτρησης αποτελούν μια συνολική επένδυση ύψους 2,6 δισ. δολαρίων και θα παραδοθούν από το ναυπηγεία της SHI μέσα στο 2014.

Μετά την παράδοση από το ναυπηγείο, το Maersk Valiant θα χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια τριετούς συμβολαίου από την ConocoPhillips και την Marathon Oil στα αντίστοιχα προγράμματα γεωτρήσεων τους στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την δυνατότητα επέκτασης για ένα έως και δύο επιπλέον έτη. Η ενοικίαση αυτή εκτιμάται ότι θα κοστίσει 694 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς. Κάποιο συμβόλαιο για το Maersk Venturer δεν έχει ακόμη δεν έχει υπογραφεί.

“Φιλοδοξούμε να αυξήσουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στην γεώτρηση υπερ-βαθέων υδάτων. Με το Maersk Valiant στον Κόλπο του Μεξικού για να εργαστεί για την ConocoPhillips και τη Marathon Oil, η Maersk Drilling θα λειτουργεί πλέον τρεις εξέδρες στην περιοχή, και είμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε ένας σημαντικός ανάδοχος γεώτρησης στην εν λόγω αγορά, δεδομένου ότι εισήλθαμε σ’ αυτήν το 2009», λέει ο Claus V. Hemmingsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk Drilling και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της AP Moller-Maersk Group.

maersk_drilling_alla_suo_ploia_gewtrisis__

Διαβάστε ακόμα