Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και χιονοπτώσεις

vroxes

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικότερα:

Την Τετάρτη 10/02/2016 στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις βραδινές ώρες χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Πέμπτη 11-02-2016 στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές που γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Παρασκευή 12-02-2016 στα δυτικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο 13-02-2016 και την Κυριακή 14-02-2016 νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο οπού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Διαβάστε ακόμα