Άλλη μια πειρατική επίθεση στη Μαλαισία

peiratiki_epithesi_stin_malaisia_

Το Aimaru, ένα τανκερ νηολογημένο στην Ονδούρα, δέχτηκε μια πειρατική επίθεση περίπου 40 ναυτικά μίλια βόρεια των ανατολικών συνόρων του Στενού της Σιγκαπούρης. το Σάββατο 14 Ιουνίου.

Το -κατασκευασμένο το1978 και χωρητικότητας 1.800 dwt – Aimaru είχε αναχωρήσει από τη Σιγκαπούρη και έπλεε προς τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, όταν επτά ένοπλοι επιβιβάστηκαν σε αυτό. Αφού έδεσαν το πλήρωμα και τους κλείδωσαν σε μια από τις καμπίνες, οι εγκληματίες κατέστρεψαν το σύστημα επικοινωνίας και έπειτα έκλεψαν τα προσωπικά τιμαλφή του πληρώματος και μέρος του φορτίου πετρελαίου εσωτερικής καύσης (περίπου 630 μετρικούς τόνους).

Εν τω μεταξύ, το Μαλαισιανό Ναυτικό εντόπισαν το Aimaru να είναι αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Pulau Aur. Οι πειρατές, βλέποντας ένα πολεμικό πλοίο πλησιάζει εγκατέλειψαν, το πλοίο. Το 14μελές πλήρωμα ήταν σώο. Το κόστος των κλεμμένων εμπορευμάτων εκτιμάται σε 430.000 δολάρια.

Στην επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε συμμετείχαν δυο πλοία από τη Μαλαισιανή Ναυτική Υπηρεσία Επιβολής του Νόμου (Malaysian Maritime Enforcement Agency-MMEA), ένα πλοίο από το Βασιλικό Ναυτικό της Μαλαισίας, ένα πλοίο απότο Ναυτικό της Σιγκαπούρης και δύο πλοία από το Ναυτικό της Ινδονησίας.

Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει το έγκλημα να τελέστηκε με βοήθεια από το εσωτερικό του πλοίου που ανήκει στην δικαιοδοσία της Canter Singapore PTE Ltd.

Διαβάστε ακόμα