Αναπροσαρμογή τιμών στη Διώρυγα του Παναμά

panama_canal_

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Δημοκρατίας του Παναμά ενέκρινε επίσημα πρόταση για την τροποποίηση της λειτουργίας των διοδίων του καναλιού, μετά από σύσταση toy Διοικητικoύ Συμβούλιου της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά (Panama Canal Authority-ACP).

Η πρόταση που έγινε αποδεκτή, η οποία τροποποιεί τη διάρθρωση των τιμών για τα περισσότερα τμήματα του καναλιού, θα διευκολύνει τον στόχο της διώρυγας να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες και αξιοπιστία στην παγκόσμια ναυτιλία, επιτρέποντας ταυτόχρονα στην ACP να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της, αναφέρει η Αρχή.

Η έγκριση έρχεται μετά από πάνω από ένα χρόνο άτυπων διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των διαφόρων κλάδων της βιομηχανίας, μια ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή παρατηρήσεων, και μια δημόσια ακρόαση για την ανατροφοδότηση από τη βιομηχανίας σε σχέση με αυτές τις αλλαγές.

“Μετά από τη στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στο ναυτιλιακό κλάδο, χαίρομαι που θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα πιο προσαρμοσμένο πακέτο τιμολόγησης στους πελάτες μας. Ένα που αναγνωρίζει τις διαφοροποιημένες ανάγκες και τα αιτήματά τους, ενώ συνεκτιμά την αξία και την αξιοπιστία που παρέχεται από τη διαδρομή”, δήλωσε ο Διαχειριστής και Διευθύνων Σύμβουλος της Διώρυγας του Παναμά Jorge L. Quijano.

Τα περισσότερα τμήματα θα πρέπει τώρα να τιμολογούνται βασιζόμενα σε διαφορετικές μονάδες μέτρησης. Για παράδειγμα, τα φορτηγά πλοία, θα έχουν ως βάση τη χωρητικότητα τους σε dwt και σε μετρικούς τόνους φορτίου. Τα πλοία LNG και LPG, θα έχουν ως βάση τα κυβικά μέτρα και τα δεξαμενόπλοια θα υπολογίζονται με βάση το διεθνές σύστημα μέτρησης της διώρυγας του Παναμά(Panama Canal Universal measurement system-PC/UMS) σε τόνους και τόνους φορτίου.

Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα συνεχίσουν να τιμολογούνται σε TEUs και τα επιβατηγά πλοία, θα εξακολουθήσει να υπολογίζονται με βάση τον αριθμό των κουκέτων ή το PC/UMS. Επιπλέον, δημιουργήθηκε ένα νέο ναυτιλιακό τμήμα που περιλαμβάνει τα πλοία τοπικού τουρισμού, θαλάσσιου ανεφοδιασμού καυσίμων και τα πλοία μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων.

Η αναδιάρθρωση των διοδίων θα εφαρμοσθεί παράλληλα με ένα πρόγραμμα για αξιόπιστους πελάτες για τον κλάδο των κοντέινερ, το πρώτο της ACP. Οι συχνοί πελάτες κοντέινερ θα λαμβάνουν πλέον ξεχωριστές τιμές, μόλις φτάσουν ένα συγκεκριμένο όγκο TEU.

“H ACP εκτιμά βαθύτατα τις σχέσεις που μοιραζόμαστε με τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Quijano. “Καθώς ετοιμαζόμαστε για την ολοκλήρωση του προγράμματος επέκτασης της Διώρυγας, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε την ίδια υψηλή αξιοπιστία, εξυπηρέτηση και αξία στους πελάτες μας, καθώς πλέον θα εξυπηρετούμε πλατύτερα πλοία και το νέο κλάδο των LNG”.

Οι πρόσφατα εγκεκριμένες αναπροσαρμογές των διοδίων για όλα τα τμήματα της αγοράς προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Απριλίου του 2016.

Διαβάστε ακόμα