Ανατροπή containership μετά από σύγκρουση με τάνκερ – 5 αγνοούνται

anatropi_container_meta_sugkrousi_me_xhmiko_tanker_nautilia_

Ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων και ένα containership συγκρούστηκαν νωρίς σήμερα ανοιχτά του Δέλτα του Κοττίαρι ποταμού (Pearl River Delta) στην Κίνα, γεγονός που οδήγησε στην ανατροπή του containership και στο να αγνοούνται πέντε μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το -κατασκευής 1984 και χωρητικότητας 3.674 dwt- δεξαμενόπλοιο Yun Hua 2 συγκρούστηκε με το containership Sheng An Da 7 περίπου 3 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Dongao Island, ανέφερε το Κέντρο Θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης της Guangdong Θάλασσα σήμερα στις 06:30 τοπική ώρα.

Το containership ανατράπηκε λίγο μετά τη σύγκρουση, κάτι που οδήγησε και τα 11 μέλη του πληρώματος να πέσουν στη θάλασσα. Το Κινέζικο Κέντρο Διάσωσης του Nanhai απέστειλε το πλοίο διάσωσης Nanhaijiu 116 και το σκάφος περιπολίας Hua Ying 382 στη σκηνή του ατυχήματος, αμέσως μετά τη λήψη της αναφοράς.

Το Nanhaijiu 116 διέσωσε πέντε μέλη του πληρώματος του containership, ενώ ένα ακόμα μέλος διασώθηκε από ένα διερχόμενο πλοίο. Τα υπόλοιπα πέντε εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμα