Αναβολή για το πρώτο ταξίδι κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean- 8 μέλη πληρώματος θετικά στον COVID

Η Royal Caribbean International ανέβαλε μια πολυαναμενόμενη πρώτη κρουαζιέρα για περίπου ένα μήνα, καθώς οκτώ μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον COVID-19.

Το ολοκαίνουργιο Odyssey of the Seas επρόκειτο να αποπλεύσει στις 3 Ιουλίου από το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα.

Ο Michael Bayley, Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean International, είπε ότι η εταιρεία επαναπρογραμματίζει την κρουαζιέρα που είχε προγραμματιστεί νωρίτερα για τα τέλη Ιουνίου. Θεώρησε ότι η απόφαση είναι απογοητευτική, αλλά και η κατάλληλη για την ευημερία του πληρώματος και των επισκεπτών.

Ο Bayley είπε ότι και τα 1.400 μέλη του πληρώματος στο Odyssey of the Seas εμβολιάστηκαν στις 4 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν είχαν περάσει δύο εβδομάδες για να αποκτήσουν τα απαραίτητα αντισώματα για τον θανατηφόρο ιό.

Έξι από τα μέλη του πληρώματος που είχαν βρεθεί θετικά ήταν ασυμπτωματικά, ενώ τα άλλα δύο έχουν ελαφρά συμπτώματα. Η εταιρεία έχει διασφαλίσει ότι όλα τα μέλη του πληρώματος θα παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και θα συνεχίσουν τα τεστ ρουτίνας.

Η Lyan Sierra-Caro, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε ότι το δοκιμαστικό ταξίδι με εθελοντές επιβάτες που είχε αρχικά προγραμματιστεί αργότερα αυτό το μήνα θα βοηθούσε τη γραμμή κρουαζιέρας να ικανοποιήσει τις εντολές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πριν συνεχίσει τα προγραμματισμένα ταξίδια με τους επιβάτες που πληρώνουν.

Η Sierra-Caro είπε ότι το CDC δεν είχε εγκρίνει τη δοκιμαστική περίοδο μέχρι στιγμής.

Υπήρχε μεγάλη προσμονή για το ντεμπούτο του Odyssey of the Seas καθώς η βιομηχανία της κρουαζιέρας προσπαθεί να επιστρέψει μετά από πάνω από 15 μήνες διακοπής των ταξιδιών από τις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας.

Η Royal Caribbean International έχει δηλώσει ότι όλοι οι επιβάτες συνιστάται να να έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19. Ανέφερε επίσης ότι οι επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει υποχρεωτικά να υπόκεινται σε τεστ για τον ιό και να συνεχίσουν να ακολουθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Το Celebrity Edge, μέλος του ομίλου της Royal Caribbean, πρόκειται να γίνει το πρώτο πλοίο μετά την πανδημία που θα αρχίσει κρουαζιέρα με αφετηρία τις ΗΠΑ στις 26 Ιουνίου.

Εκπρόσωπος της Celebrity Cruises είπε στο Associated Press ότι το Celebrity Edge μπορεί να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες χωρίς δοκιμαστικό ταξίδι, καθώς ακολουθεί αυστηρά τις οδηγίες του CDC που επιτρέπουν στα πλοία με περίπου 98% εμβολιασμένο πλήρωμα και σχεδόν 95% εμβολιασμένους επιβάτες να παραλείψουν αυτό το βήμα.

Διαβάστε ακόμα