Άνοιξε ο νέος τερματικός σταθμός της Navios στην Ουρουγουάη

Η Navios South American Logistics, θυγατρική της ελληνικής ναυτιλιακής Navios Maritime Holdings, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του νεο-κατασκευασθέντος τερματικού σταθμού μεταφόρτωσης και αποθήκευσης σιδηρομεταλλευμάτων στη Nueva Palmira της Ουρουγουάης.

Η Navios Logistics έχει δεσμευτεί από συμφωνία διάρκειας 20 ετών με τον βραζιλιάνικο μεταλλουργικό όμιλο Vale International S.A για την αποθήκευση και μεταφόρτωση σιδηρομεταλλεύματος και άλλων εμπορευμάτων ελάχιστης χωρητικότητας 4 εκατ. μετρικών τόνων ανά έτος.

Η συμφωνία των δύο εταιριών, η οποία υπεγράφη το 2013, κατέληξε σε διαιτητικό δικαστήριο τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από την ανακοίνωση της Vale ότι δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Τον Δεκέμβριο του 2016, το διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου επέρριψε την ευθύνη στην Vale και απεφάνθη ότι το συμβόλαιο βρισκόταν σε πλήρη ισχύ και εφαρμογή.

Έπειτα από τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού, η Navios Logistics έχει ήδη δεχθεί εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και από άλλες εταιρίες για παροχή υπηρεσιών μεταφόρτωσης, αν και καμία από αυτές δεν έχει καταλήξει ακόμα σε υπογραφή συμφωνίας, σύμφωνα με την εταιρία.

Η πρόεδρος της Navios Logistics, Αγγελική Φράγκου, δήλωσε από τη μεριά της: “Ο νέος υπερσύγχρονος τερματικός σταθμός μας έχει τη δυνατότητα να μεταφορτώνει 10 εκατομμύρια μετρικούς τόνους σιδηρομεταλλευμάτων ετησίως, ή αλλιώς 3.900 μετρικούς τόνους ανά ώρα, ενώ προς το παρόν έχει την ικανότητα αποθήκευσης τουλάχιστον 700.000 τόνων σιδηρομεταλλεύματος. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μια αποβάθρα που θα εξυπηρετεί τη φόρτωση των εισερχόμενων φορτηγών πλοίων, μια αποβάθρα για την εκφόρτωση των φορτηγίδων ποταμού, καθώς και μια θέση ελλιμενισμού για νηοπομπές φορτηγίδων.”

Διαβάστε ακόμα