Αντί της χαλάρωσης… διάρροια για εκατοντάδες επιβαίνοντες σε κρουαζιερόπλοιο

explorer_of_the_seas_krouazieroploio_

Αξιωματούχοι από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επιβιβάστηκαν σε ένα Royal Caribbean Cruises πλοίο στους Παρθένους Νήσους σήμερα για να εκτιμήσουν την κατάσταση, αφού πρώτα μερικές εκατοντάδες από τους επιβάτες και το πλήρωμα είχαν αρρωστήσει.

Ο οργανισμός ανέφερε σε έκθεση στην ιστοσελίδα του την περασμένη εβδομάδα ότι 281 από τους 3.050 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Explorer of the Seas’ είχαν γαστρεντερικές ασθένειες, όπως διάρροια. Είκοσι δύο από τα 1.165 μέλη του πληρώματος του πλοίου ήταν επίσης άρρωστοι.

Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ΚΕΕΛΠΝΟ Bernadette Burden δήλωσε ότι το προσωπικό του οργανισμού θα συναντηθεί με το πλήρωμα του πλοίου και το ιατρικό του προσωπικό για να ενημερωθεί καλύτερα για το μαζικό αυτό περιστατικό, καθώς και να επανεξετάσει και να αξιολογήσει τις πρώτες ερμηνείες για την ασθένεια.

“Αυτό δεν είναι ένα ασυνήθιστο περιστατικό”, δήλωσε ο Burden σε τηλεφωνική του συνέντευξη. “Συναντάμε συχνά τέτοια συμβάντα σε κρουαζιερόπλοια στα μέσα του ταξιδιού”.

Η Royal Caribbean -ιδιοκτήτρια του κρουαζιερόπλοιου που άφησε το Cape Liberty του New Jersey στις 21 Ιανουαρίου κατευθυνόμενο προς την Καραϊβική- μέχρι στιγμής δεν απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιστατικό.

Το Associated Press ανέφερε πως το πλοίο πέρασε από “εκτεταμένη και εις βάθος απολύμανση” κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ελλιμενισμού του στο Πουέρτο Ρίκο. Οι επιβάτες και το πλήρωμα που αισθάνθηκαν άρρωστοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιδράσανε σε μη συνταγογραφημένα φάρμακα που διανέμονται αφειδώς στα πλοία.

Σημειώνεται ότι η Royal Caribbean έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της αυτές τις ημέρες. Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη 18,5 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με την εκτίμηση του οικονομικού περιοδικού Bloomberg.

Διαβάστε ακόμα